Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 06.09.2023 Publisert 26.02.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Medisiner på reise

Husk å ta med nok av dine faste medisiner når du skal ut og reise. Medisiner bør oppbevares i håndbagasjen, slik at du har dem tilgjengelig under hele reisen, og ikke risikerer at de forsvinner. Medlemmer av Boots får også gratis, gyldige attester nødvendige for å reise innen Schengen.

Når du reiser med medisiner er det mye man må tenke på. Alt fra oppbevaringen til Schengen-attest.

Viktig å huske når man reiser med medisiner

Husk også på at medisinene kan bli utsatt for minusgrader i flyets bagasjerom. Det er også viktig at medisinene ikke oppbevares for varmt på reisen. Benytt gjerne kjølebag hvis du for eksempel skal ha med deg insulin, og husk at legemidler ikke bør oppbevares i solen eller i en varm bil. Har du e-resept, kan denne hentes ut i hele Norge, men e-resepter er ikke gyldige i utlandet. Resepter utstedt i Norge er normalt gyldige innenfor EØS-området, men dette gjelder ikke e-resepter. Siden det er opp til hvert enkelt land å tolke lovverket, har man ingen garanti for at man får hente ut norske resepter i utlandet.

Vær oppmerksom på at ikke alle legemidler er å få tak i alle land, og at legemiddelforfalskning er et økende problem flere steder i verden.

 

Hva kan jeg ta med?

Det finnes ulike regler for de ulike landene når det gjelder inn- og utførsel av medisiner. Skal du ta med medisiner til utlandet må du kunne dokumentere at du er den rettmessige eieren. Som oftest er det tilstrekkelig å oppbevare medisinene dine i originalemballasjen med apotekets etikett på. En kopi av resepten eller medisinliste fra legen er alternativ dokumentasjon. Skal du reise til land i EU/EØS kan du vanligvis ta med deg medisiner for inntil ett års forbruk. Går reisen til land som ikke er tilknyttet EU/EØS kan du kun ta med deg medisiner for tre måneders forbruk.Skal du ha med deg flytende medisiner, må du være forberedt på å måtte smake på medisinen i sikkerhetskontrollen, men medisiner er unntatt fra regelen om maksimalt 100 ml væske som normalt gjelder ved flyreiser.Skal du ha med deg medisiner som er klassifisert som vanedannende eller narkotiske gjelder det egne regler.

 

Schengen-attest

Norge deltar i Schengen-samarbeidet. Skal du reise til disse landene bør du ha med deg attest på medisiner Norge deltar i Schengen-samarbeidet. Skal du reise til disse landene bør du ha med deg attest på medisiner som etter internasjonale regler klassifiseres som narkotika. Følgende land deltar pr. i dag i Schengen-samarbeidet: Belgia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Island, Italia, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike. Schengen-attest utstedes med inntil 30 dagers gyldighet. Dette innebærer at du kan ha med deg nødvendige narkotikaklassifiserte legemidler i en mengde tilsvarende inntil 30 dagers forbruk.

Skal du være på reise i mer enn 30 dager og medbringe narkotiske legemidler til et land utenfor Schengen-området, bør du kontakte ambassaden/konsulatet til det landet du skal reise til for å avklare regler og krav til dokumentasjon. I slike tilfeller vil du trenge en erklæring fra legen din i Norge om at du bruker medisinene.

 

Gratis for medlemmer

Apotekene har myndighet til å skrive ut Schengen-attest, og det er gratis for medlemmer i Boots apotek.

 

Relevante produkter

Boots Norway © 2024