Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Når barnet skal ha medisin

Legemidler smaker ofte vondt, og barn er ofte skeptiske når de må ta medisin. Med litt tålmodighet, valg av riktig legemiddelform og noen små tips blir det lettere å gi barna medisin.

For at barn skal få i seg medisin kan valg av legemiddelform være viktig. 

Det kan være lurt å forberede seg litt før du begynner. Foreldre kjenner barna sine godt, og vet som regel hvordan de kan presentere medisinen for barnet, uten å skremme barnet unødig. Bruk av tvang eller trusler fungerer dårlig, og kan få barnet til å assosiere medisinen med noe negativt, slik at det blir vanskeligere å gi medisinen neste gang.

Valg av legemiddelform

Mange medisiner finnes i ulike former som tabletter, mikstur, stikkpille, smeltetablett etc. Valg av riktig legemiddelform i forhold til barnets alder er viktig. For de aller minste vil stikkpiller eller mikstur som regel være de beste alternativene. Litt større barn kan føle at det er ubehagelig med stikkpiller. For dem han brusetabletter eller smeltetabletter være lettere å få i seg. I de tilfellene der det ikke finnes andre alternativer enn tabletter er det lurt å undersøke om tabletten kan deles eller knuses. Dette kan man spørre om på apoteket. Tabletter som kan knuses kan man blande med syltetøy eller noe annet som barnet liker og gi barnet med skje.

Våre beste tips

 • Vær ærlig og bestemt, fortell barnet at medisinen må tas for å bli frisk.
 • Gi barnet en belønning etter at medisinen er tatt.
 • Husk at barnet må få i seg hele dosen, så ikke bland medisinen med så mye produkter at barnet ikke får det i seg.
 • Les pakningsvedlegg nøye før bruk og bruk alltid reseptpliktige legemidler slik legen har bestemt.

Ulike legemiddelformer:

 • Miksturer

  Bruk alltid doseringssprøyte eller måleskje/beger når du skal gi barn miksturer.

 • Tabletter

  Tabletter kan være vanskelig å svelge for barn under fem år. Mange tabletter kan knuses og inntas med litt syltetøy eller noe annet godt.

 • Kapsler

  Noen kapsler kan åpnes og innholdet blandes i væske eller mat. Spør på apoteket.

 • Stikkpiller

  Stikkpiller er svært godt egnet for barn som ikke svelger tabletter, eller som kaster opp. De skal føres inn i endetarmen med den runde enden først. Hold barnets rumpeballer sammen en liten stund etter på, slik at stikkpillen ikke glir ut igjen.

 • Smeltetabletter

  Smeltetabletter oppløser seg raskt på tunga og svelges med eller uten væske. Et eksempel er paracetamol smeltetabletter til barn.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024