Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 24.05.2022 Publisert 25.02.2021

Pollenallergi

Ordet «allergi» stammer fra gresk og betyr «endret reaksjonsmønster», og ved en allergisk reaksjon er det nettopp kroppens reaksjoner på stoffer som ellers er helt ufarlige som endres. Kløe i nese og øyne, tett nese, røde, rennende øyne, tretthet og nysing er alle symptomer på en allergisk reaksjon, men hvordan skal man behandle disse plagene? 

PollenallergiPollenallergi
Allergi

De stoffene man reagerer allergisk på kalles allergener. I utgangspunktet kan man reagere allergisk på svært mange stoffer. Ved pollenallergi reagerer kroppen allergisk på pollen fra for eksempel or, hassel, bjørk, burot og gress.

Klassiske symptomer på pollenallergi er betennelsesreaksjoner i øyne og/eller nese. Den allergiske reaksjonen forårsakes av at mastcellene i immunforsvaret frigjør et stoff som heter histamin når de kommer i kontakt med pollen. Histaminet fører til en lokal betennelsesreaksjon ved at blodårene utvides og at det settes i gang økt produksjon av slim og væske.

Den allergiske reaksjonen gir plager som kløe i nese og øyne, tett og rennende nese, røde og rennende øyne, tretthet og nysing.

 

Behandling av pollenallergi

Lettere og kortvarige plager med pollenallergi kan man ofte behandle selv. Det første man kan gjøre er å begrense hvor mye man utsettes for pollen. Pollen fester seg til klær, hud og hår i løpet av dagen, og vask av klær, dusj og hårvask kan redusere pollenplager.  Skylling av øyne og nese med saltvann reduserer mengden pollen og kan i seg selv gi god lindring. Dette er spesielt viktig for kontaktlinsebrukere. Hold vinduer lukket om natten eller bruk pollennett foran vinduet.

Les mer om pollenallergi og linding her.

 

Legemidler til behandling av pollenallergi

Det finnes en rekke reseptfrie legemidler til behandling av pollenallergi hos voksne og barn over 6 år. Legemidlene virker best når de tas før symptomene oppstår. Start derfor behandlingen 1-2 uker før forventet pollensesong.

Har du kroniske og langvarige plager som følge av pollenallergi bør du oppsøke lege. Legen avgjør om legemidlene kan gis på blå resept.

Visste du at det er viktig å starte behandlingen for pollenallergi i tide, og før symptomene blir for sterke?

 

På hjemmesiden til Astma- og allergiforbundet kan du følge med på daglige pollenvarsler.

 

Visste du at?

  • Legemidler mot allergi til barn under 6 år er reseptpliktig.
  • Det finnes reseptfrie legemidler til voksne og barn over 6 år.
  • Kontaktlinsebrukere bør bruke en dose øyedråper, eventuelt ta ut linser før drypping og vente 15 min før innsetting.
  • Gravide og ammende bør kontakte lege eller apotek før bruk av allergimidler.

 

Hva kan du gjøre selv?

Boots apotek anbefaler

Skylling med saltvann før bruk av nesespray og øyedråper som inneholder virksomt stoff gjør at du får bedre effekt av legemidlene. Ved valg av legemiddel, ta hensyn til om du har plager i nese og/eller øyne. Er allmenntilstanden dårlig eller du mistenker alvorlig sykdom – ta kontakt med lege. Ved bruk av legemidler, les pakningsvedlegget nøye.

 

For mer informasjon – spør på apoteket!

 

Relevante produkter

Boots Norway © 2021