Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

KLAMYDIATEST


Boots Apotek tilbyr en diskret måte å teste seg for klamydia på

Genital klamydiainfeksjon er den mest utbredte seksuelt overførbare sykdommen i Norge, og smitter gjennom samleie. Kondom er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot klamydia. Klamydiainfeksjon smitter via samleie og er ofte symptomfri. Regelmessig testing kan bidra til å forhindre smitte.


Klamydia - hva er det?

60-80 % av de som er smittet har ingen symptomer, og mange som er smittet vet derfor ikke at de har infeksjonen. Disse vil likevel kunne smitte andre. Dersom man opplever symptomer, vil disse som regel komme 5-14 dager etter smittetidspunkt.

 

Er du i risikogruppen?

Alle som har ny partner er utsatt for klamydia, men sykdommen er mest utbredt blant de under 25 år. Det er anbefalt at personer under 25 år tester seg for klamydia etter hvert partnerbytte.   


Symptomene kan være som følger:

  • Hos kvinner: Økt/endret vaginal utflod, småblødninger mellom menstruasjon, ubehag ved vannlating.
  • Hos menn: Lett utflod fra penis, hyppig vannlating, svie og ubehag ved vannlating.

Klamydiainfeksjon er ofte uten symptomer – du har ansvaret for at du ikke smitter andre.

Klamydia er den vanligste enkeltårsaken til svangerskap utenfor livmoren og til infertilitet hos kvinner. Også hos menn ser det ut til å være en sammenheng mellom klamydiainfeksjon og infertilitet.


Tjenesten Klamydiatest i Boots apotek

I Boots Apotek tilbyr vi en diskret måte å teste seg for klamydia på. Klamydiatesten kan kjøpes i et av våre Boots apotek eller heri nettapoteket.

Klamydiatesten er:

Enkel – urinprøve tas hjemme og sendes i ferdig frankert konvolutt til Fürst Medisinsk Laboratorium.
Sikker – testen som benyttes er den samme testen som benyttes hos legen. Ved påvist smitte blir du kontaktet av medisinsk personell og får e-resept på antibiotikabehandling. Du får også råd og veiledning for å ivareta oppsporing av smittekilder og personer du kan ha smittet.
Diskret – et alternativ til å ta testen hos legen for dem som ønsker full diskresjon. Du er anonym ved kjøp av testen. Full diskresjon ivaretas også ved at du ikke får henvendelser i postkassen. Du får svar på prøven innen 2 uker. Svaret får du enten ved SMS (med en kode som du bruker for å gå inn på en nettside), eller ved at du blir kontaktet av medisinsk personell. Du vil få svar uansett om det påvises at du er smittet eller ikke.

Slik går du frem:
Du må vente minimum 1 uke, helst 2 uker, fra du er utsatt for mulig smitte til du tar testen. Alt du trenger til å gjennomføre testen følger med i pakken du kjøper på Boots apotek eller boots.no.

Følg instruksjonene nøye. Urinprøve og utfylt registreringsskjema sender du til analyse i ferdig frankert svarkonvolutt.

Det er viktig at du ikke har ubeskyttet sex før du får svaret på testen, og eventuelt har gjennomført behandling.


Hvis du er smittet – hva gjør du?

Du blir oppringt av medisinsk personell dersom det er påvist klamydiainfeksjon. Det blir foreskrevet en resept (e-resept) på antibiotika. Denne dekkes på blåresept uten egenandel i henhold til smittevernloven. Du kan hente ut medisinen på valgfritt Boots apotek eller her i nettapoteket. Det er viktig at du tar antibiotikakuren fullt ut, slik at klamydiabakteriene blir fullstendig borte fra kroppen din. Det er viktig at du ikke har ubeskyttet sex før du er ferdig med hele behandlingen.

Husk at kondom er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer. Spør gjerne på apoteket hvis du har spørsmål om kondomer eller annen prevensjon.

Smitteoppsporing

Det er viktig at du informerer dine seksualpartnere om at du er smittet dersom det er mulig. Det betyr alle som kan ha smittet deg og/eller som du kan ha smittet.  Dette kan være litt vanskelig, kanskje er det noen du ikke har hatt kontakt med siden, eller noen du ikke har så lyst til å ta kontakt med. Om mulig, be dem gå inn på denne siden for å få informasjon om klamydia.AKUTELLE PRODUKTER

Boots Norway © 2024