Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Det du trenger å vite om inkontinens: Årsaker, symptomer og behandlinger

Inkontinens er en vanlig tilstand preget av manglende kontroll over urinering eller avføring. Dette kan føre til ufrivillig lekkasje og påvirker menn og kvinner i alle aldre. Årsakene varierer fra medisinske tilstander som svak bekkenbunnsmuskulatur til midlertidige faktorer som stress. Behandlinger inkluderer bekkenbunnstrening, medisiner, kirurgi og spesialprodukter som bleier eller kateter. Lær mer om årsaker og behandlinger for inkontinens her.

Hvorfor opplever kvinner stressinkontinens og menn dryppinkontinens?

1 av 3 kvinner over 35 år og 1 av 4 menn over 40 år opplever urinlekkasjer. Det kan være mange årsaker til lekkasjene og størrelsen på lekkasjene varierer. Nedenfor gir vi en introduksjon til det som kalles stressinkontinens hos kvinner og dryppinkontinens hos menn. 

Stressinkontinens hos kvinner

kjennetegnes av små lekkasjer, ofte i forbindelse med fysisk aktivitet/trening og/eller ved hosting/nysing/latter. Dette er den vanligste formen for lekkasjer for kvinner. Regelmessig bekkenbunnstrening kan forhindre og redusere lekkasjene. 

De små lekkasjene kan ofte starte i forbindelse med graviditet og etter fødsel. Under graviditeten vil vekten av fosteret kunne medføre et ekstra trykk mot underlivet og gjøre det vanskelig å holde tett. En fødsel kan også svekke muskulaturen i bekkenbunnen og gjøre at den ikke klarer å holde helt tett rundt urinrøret. 

Ved overgangsalderen slutter kroppen å produsere det kvinnelige kjønnshormonet østrogen. Østrogenmangel påvirker bekkenbunnmuskulaturens elastisitet og dermed evnen til å holde helt tett rundt urinrøret, dette resulterer i små dråpelekkasjer

Etterdryppinkontinens hos menn

kjennetegnes av at det kommer dråper i undertøyet etter at man har vært på toalettet. Dette skjer når urin blir igjen i urinrøret etter vannlatingen.

Drypplekkasjene kan skyldes en forstørret prostata – en kjertel som ligger rundt mannens urinrør, rett under blæren. Prostatakjertelen vokser etter hvert som man blir eldre og den kan gjøre passasjen i urinrøret trangere. Mange opplever at de må på toalettet oftere enn før (gjerne opp om natten), selve urinstrålen blir svakere og det kan være vanskelig å få ut de siste dråpene når man er på toalettet. 

Hva kan du gjøre?

  • Mange kan ha god nytte av å styrke bekkenbunns-muskulaturen. Regelmessig bekkenbunns-trening kan motvirke lekkasjer. For råd og tips om trening les mer her
  • Opplever du lekkasjer, anbefaler vi at du kontakter din fastlege for å utrede årsaker til lekkasjene og for vurdering av eventuell behandling.
  • Er urinlekkasjene av langvarig art, kan legen skrive ut blåresept på inkontinensprodukter slik at du får produktene dekket av HELFO. Da betaler du bare en liten egenandel. De fleste bind, innlegg og absorberende truser kan dekkes på resept. 
  • Spør oss i Boots Apotek om råd og tips. Vi har mange produkter som kan gi deg en bedre hverdag. 

Relevante produkter

Boots Norway © 2024