Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Egenbehandling av diaré

Det aller viktigste når du har diaré er å få i deg nok væske. På apoteket får du også andre produkter som kan hjelpe deg når magen slår seg helt vrang.

Pille mot diarePille mot diare

I tillegg til å passe på å få i seg nok væske finnes det flere andre produkter som kan hjelpe når man har diaré.

Stoppende legemidler

Loperamid er et stoff som virker på tarmveggen, og reduserer aktiviteten der. Dette fører til at diaréen avtar, og tap av væske og viktige salter reduseres. Loperamid finnes reseptfritt i tablettform under ulike merkenavn, men skal ikke benyttes av barn under 12 år. Det er viktig å lese pakningevedlegget nøye før bruk av loperamid og å forholde seg til anbefalt dosering.

Kull

Kull har en stor absorpsjonsevne og brukes hovedsakelig ved ulike forgiftninger. Medisinsk kull kan ta opp giftstoffer og bakterier som forårsaker diaré, blant annet ved matforgiftninger. Det er imidlertid lite som tilsier at kull er effektivt i behandling av vanlig diaré, og kull skal ikke brukes ved diaré kombinert med feber. Medisinsk kull fås reseptfritt på apoteket, men les alltid pakningsvedlegget før bruk av medisinsk kull. 

Elektrolytterstatning

Ved diaré som varer mer enn i to dager, kraftig diaré og særlig hos små barn og eldre er det fare for at kroppen mister mye av sukker og viktige salter. Oppløsninger som inneholder tilpassede mengder sukker (1-2% glukose) og ulike salter (elektrolytter) er det beste å tilføre ved væsketap i forbindelse med diaré. Dette fås kjøpt på apoteket, og kan gis i små porsjoner om gangen.  Det finnes pulver som blandes med vann og gir tilskudd av de stoffene som tapes, samtidig som barnet får i seg væske. Dette kan også benyttes av voksne. Smaken kan justeres med litt sukkerfri saft.

Melkesyrebakterier

Dersom du skal ut å reise og er redd for "feriemage" kan produkter som inneholder melkesyrebakterier forsøkes. Det finnes en rekke kosttilskudd med ulike melkesyrebakterier. Melkesyrebakteriene antas å stabilisere tarmfloraen ved å redusere vekstgrunnlaget for fremmede bakterier. Melkesyrebakterier kan også forsøkes for å begrense mageproblemer i forbindelse med antibiotikakurer, eller for å stabiliere en generelt urolig mage.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024