Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Forstoppelse - treg mage

Forstoppelse, treg mage, obstipasjon- også barn som ikke er så kjære kan ha mange navn, og forstoppelse er et problem mange plages av.

Den enkleste behandlingen av forstoppelse er økt fysisk aktivitet og en balansert og fiberrik kost. 

Forstoppelse kjennetegnes av avføring to ganger i uken eller sjeldnere, og at avføringen medfører mye trykking. Det er vanlig at avføringen er hard og knollete, og at man har en følelse av ikke å ha fått tømt seg skikkelig. Så mange som 20 prosent av befolkningen sliter med forstoppelse og treg mange, og problemene er mer utbredt blant kvinner enn blant menn. Det er også mange eldre mennesker som har problemer med forstoppelse.

Det er viktig å være oppmerksom på at barn som ammes svært sjelden får forstoppelse, og at sjelden avføring hos spedbarn kan være normalt.

 

Årsaker og tiltak

Vanlige årsaker til forstoppelse er for lavt inntak av kostfiber og væske og for lite fysisk aktivitet. Forstoppelse kan også ha andre årsaker, for eksempel graviditet eller bivirkning av legemidler. Akutt forstoppelse kan oppstå ved sykdom eller ved lavt inntak av mat og drikke.  Endringer i spise- og døgnrytme kan påvirke fordøyelsen og føre til treg mage, og er derfor et vanlig problem på reiser.

Den enkleste behandlingen av forstoppelse er å øke den fysiske aktiviteten og å spise fiberrik kost. Fiber finnes for eksempel i frukt, grønnsaker, havregryn, kli og i grovt brød. Du bør spise fem porsjoner med frukt, bær eller grønnsaker om dagen. Dersom det er vanskelig å få i seg nok fiber gjennom kosten finnes det kosttilskudd med fiber å få kjøpt på apotek. Det er viktig å drikke rikelig meg væske og å innarbeide gode toalettrutiner.

Hjelper ikke et økt fiberinntak og fysisk aktivitet, finnes det midler som øker væskemengden i tarmen, stimulerer til økt tarmaktivitet og/eller myker opp avføringen. Disse virker etter noen dager og kan brukes over lengre tid. Det finnes preparater med raskere effekt som kan brukes i kortere perioder ved akutt/midlertidig forstoppelse. Disse midlene skal kun brukes i kortere perioder. Spør oss om råd på apoteket og dersom du har diabetes eller ikke tåler laktose (melkesukker).

Relevante produkter

Boots Norway © 2024