Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 06.03.2023 Publisert 03.03.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Slik behandler du halsbrann og sure oppstøt

Halsbrann forårsakes av syre som kommer fra magesekken og opp i spiserøret. De fleste har nok opplevde halsbrann på et tidspunkt, men noen kan oppleve det hyppigere og kan kreve livsstilsendringer eller behandlende midler for å få kontroll på problemet.

Pille i vannglassPille i vannglass

Du finner flere lindrende produkter mot halsbrann i ditt nærmeste apotek.

Halsbrann kjennetegnes gjerne som svie bak brystbenet. Ofte er det kombinert med sure oppstøt. Symptomene oppstår gjerne i forbindelse med tunge måltider eller inntak av alkohol. Halsbrann unngås lettest ved å unngå de faktorene som man vet fremprovoserer plagene. Det finnes ulike reseptfrie legemidler som kan være symptomlindrende. 

Syrenøytraliserende 

Hvis du er sjelden og lite plaget, kan du bruke syrenøytraliserende legemidler. Disse gir en rask lindring, men effekten er relativt kort. Disse kan også brukes av gravide, men til gravide kan alginatprodukter være et bedre alternativ.

Alginatprodukter 

Dette preparatet gir en rask effekt og danner et lokk over mageinnholdet, slik at en inngår tilbakestrømning til spiserøret. Disse er godt egnet for gravide og overvektige. Produktene inneholder også syrenøytraliserende.

Syrehemmende produkter 

Har du plager flere ganger per døgn kan du velge preparater av typen H2-blokkere. Disse gir lindring i løpet av 30 min og har effekt i inntil 12 timer. Har du plager i 2 dager eller mer, kan H2-blokkere eller protonpumpehemmere brukes. Det kan være nødvendig å ta protonpumpehemmere i 2-3 etterfølgende dager for full effekt. Effekten kan vare opp til et døgn.

Dersom plagene varer lenger enn 14 dager, eller du ikke får tilstrekkelig effekt av reseptfrie legemidler, bør du oppsøke lege.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024