Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Movicol

Movicol pulver til mikstur sjokolade 20 doser

Movicol med sjokoladesmak er et avføringsmiddel brukes som korttidsbehandling av treg mage og forstoppelse. Reseptfritt legemiddel fra 12 år.
Kr 279,90
  • Fri frakt – Boots Bedre medlemmer får fri frakt på alle ordre over 299,-
  • Rask levering – 1 time klikk & hent eller hjemlevering samme dag
  • Bestill reseptvarer  – Trygt og enkelt
Varenummer
027773

Produktbeskrivelse

Movicol med sjokoladesmak er et avføringsmiddel brukes som korttidsbehandling av treg mage og forstoppelse. Reseptfritt legemiddel fra 12 år.

Movicol er et reseptfritt legemiddel til bruk ved korttidsbehandling av treg mage og forstoppelse fra 12 år. Makrogol, et av innholdsstoffene, binder vann og øker på den måten volumet av tarminnholdet samtidig som tarminnholdet mykgjøres. Det økte volumet normaliserer tarmbevegelsene og man får en avførende effekt. Movicol inneholder salter for å hindre forstyrrelser i salt og væskebalanse. Movicol tas ikke opp i kroppen, men forsvinner ut med avføringen. Med sjokoladesmak.

Forsiktighetsregler

Bruk ikke Movicol med sjokoladesmak dersom du er allergisk overfor virkestoffene eller noen av de andre innholdsstoffene. Movicol skal ikke brukes dersom det er alvorlige fysiske hindringer mot tarmpassasjen, heller ikke ved lekkasje i tarmveggen, ved alvorlige inflammatoriske tarmsykdommer som f.eks. ulcerøs kolitt, Crohn`s sykdom, ved sterk utvidelse av tykktarmen (toksisk megakolon), eller tarmslyng (ileus). Behandlingseffekten kan påvirkes dersom Movicol tas sammen med visse andre legemidler. Effekt av samtidig administrerte legemidler kan være redusert, f.eks. for antiepileptika. Rådfør deg med lege eller apotek dersom du bruker, nylig har brukt eller planlegger å bruke andre legemidler.

For gravide og ammende

Movicol kan brukes under graviditet og amming. Movicol er ikke anbefalt til barn under 12 år.

Innhold

1 dosepose inneholder: Makrogol USP 3350 13,125 g, natriumklorid 350,7 mg, natriumhydrogenkarbonat 178,5 mg, kaliumklorid 31,7 mg, acesulfamkalium (E 950), sjokoladearoma.

Dosering og bruk

En dosepose åpnes og innholdet tømmes i et glass. Tilsett 125 ml vann. Rør om væsken til den er svakt tåket og drikk den. Ved bruk ved avføringsstopp kan dagsdosen, 8 poser, løses opp i 1 liter vann. Ferdigblandet oppløsning kan oppbevares inntil 6 timer i kjøleskap. Det som ikke er drukket etter 6 timer skal kastes. Korttidsbehandling av treg mage (forstoppelse) hos voksne og barn over 12 år: 1 dosepose 1-3 ganger daglig jevnt fordelt over dagen. Dosen avhenger av hvor alvorlig forstoppelsen er. Movicol skal ikke brukes sammenhengende i mer enn 2 uker. Kontakt lege ved langtidsbruk. Les bruksanvisningen nøye før bruk.

Pasientinformasjon

Varenummer
027773
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Flere produkter fra Movicol

Boots Norway © 2024