Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 24.05.2022 Publisert 03.03.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Magesmerter hos barn

Det kan være flere grunner til at barn får mageplager. Smertene kan virke trivielle, men det kan være nødvendig å finne ut hva som utløser dem.

Gutt med magesmerterGutt med magesmerter

Magesmerter hos barn kan ha ulike årsaker, og det kan være vanskelig for barnet å sette ord på smerten. 

Generelt om magesmerter

Magesmerter kan fortone seg på ulikt vis, og kan ha mange ulike årsaker. Det er vanskelig for små barn å beskrive smerten, og å vise hvor den sitter. Akutte magesmerter hos barn er relativt vanlig og årsaken kan være alt fra forstoppelse eller luftsmerter til livstruende tilstander. Noen ganger kan smertene skyldes sykdommer i andre organer, slik som ørebetennelse. Barn kan også reagere på stress, bekymring og ubehagelige situasjoner ved å få vondt i magen.

Ved akutte sterke magesmerter uten kjent årsak er det lite man kan gjøre selv, og legeundersøkelse vil ofte være nødvendig. Ved milde magesmerter kan man la barnet slappe litt av, og se an situasjonen. Som oftest går vondt i magen hos barn over av seg selv.

Infeksjonssykdom

Dersom smerter i magen skyldes en infeksjon forårsaket av virus, bakterier eller andre mikroorganismer, vil barnet som regel ha feber, diaré og/eller kvalme og oppkast. Magesmerter ved infeksjoner går som regel over når den øvrige tilstanden blir bedre. Det er svært viktig at barn som kaster opp og/eller har diaré får i seg nok væske da de har lettere for å bli uttørket.

Ved kraftig diaré eller oppkast vil kroppen også miste viktige salter og sukker, som det er viktig å få erstattet.  Barn som ammes kan få morsmelk. Større barn kan få juice blandet ut i like deler vann/Farris eller pulver for erstatning av salt og sukker som kan kjøpes på apoteket og blandes ut i vann.  Normalt vil det ikke være nødvendig å kontakte lege med mindre oppkast/diaré varer i mer enn to døgn eller barnet blir svært medtatt. Har barnet fått oppkast og/eller diaré etter opphold i utlandet er det grunn til å være litt ekstra oppmerksom, og terskelen for å oppsøke lege bør da være lavere.

Barn som går i barnehage bør holdes hjemme i to døgn etter at diaré/oppkast har stanset. Mageinfeksjoner er svært smittsomme, og man bør unngå å smitte andre barn.  For å begrense smitte bør man generelt være nøye med håndhygienen.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024