Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Kryssallergi

Allergi skyldes at immunforsvaret reagerer på enkelte stoffer som fremmede, og setter i gang en betennelsesreaksjon. Kryssallergi oppstår fordi allergifremkallende stoffer i pollen ligner på proteinene i matvarer, og setter i gang den samme reaksjonen i immunforsvaret.

Pollenallgeri kan gi kryssallergi med matvarer fordi matvarene kan inneholde proteiner som ligner på de man finner i pollen.

Det er ikke alle allergikere som opplever kryssallergier og hvilke matvarer du reagerer på, avhenger av hvilke allergier du har og er individuelt. Det er relativt vanlig at pollenallergikere som reagerer på bjørkepollen også opplever kryssallergi.

Kryssallergi kan være svært plagsomt. De vanligste symptomene er kløe og hevelse i lepper, munn og svelg. Kryssallergi kan også føre til hudutslett og plager i mage og tarm. Allergimedisiner er lite brukt for å behandle kryssallergier, men det er viktig å behandle selve allergien. Noen opplever svært sterke reaksjoner, allergisjokk, og må få skrevet ut adrenalinsprøyte som de må ha med seg til enhver tid.

Den beste måten å behandle kryssallergi på er å unngå de matvarene man vet at man reagerer på. For mange er kryssallergi mest uttalt i pollensesongen, og man kan tåle matvarer resten av året som man må unngå i pollensesongen. Noen tåler også matvarene bedre hvis de er kokt, skallet er fjernet, de er syltet eller hermetisert. Pollenallergi kan føre til kryssallergi, men kryssallergi påvirker ikke selve pollenallergien i negativ retning.

 

Bjørkepollen, hassel, or, salix (vier, selje, pil) kryssreagerer med:
Eple, pære, nøtter (alle typer, inkludert muskatnøtt, hasselnøtt, paranøtt og valnøtt), mandler, peanøtter, gulrot, erter, potetskall, soyabønner, linser, banan, nektariner, kiwi og stenfrukter (plommer/svisker, kirsebær, fersken, aprikoser), mango, anis, koriander, karve, kajenne, selleri, paprika, peppermynte, kamille og sennep.

 

Gresspollen kryssreagerer med:
hvete, bygg, havre, rug, mais, ris, tomat, peanøtter, erter, soyabønner, melon, bønner, erter, linser og peanøtter

 

Burot kryssreagerer med:
Selleri, gulrot, persille, dill, anis, fennikel, koriander (karri) hvitløk, paprika, kamille Selleri, purreløk, løk, hvitløk, urter, urtekrydder og urtemedisin (persille, basilikum, oregano, koriander m.fl.), paprika, solsikkefrø og honning

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021