Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Slik behandler du halsbrann og sure oppstøt

Halsbrann forårsakes av syre som kommer fra magesekken og opp i spiserøret. De fleste har nok opplevde halsbrann på et tidspunkt, men noen kan oppleve det hyppigere og kan kreve livsstilsendringer eller behandlende midler for å få kontroll på problemet.

Pille i vannglassPille i vannglass

Du finner flere lindrende produkter mot halsbrann i ditt nærmeste apotek.

Halsbrann kjennetegnes gjerne som svie bak brystbenet. Ofte er det kombinert med sure oppstøt. Symptomene oppstår gjerne i forbindelse med tunge måltider eller inntak av alkohol. Halsbrann unngås lettest ved å unngå de faktorene som man vet fremprovoserer plagene. Det finnes ulike reseptfrie legemidler som kan være symptomlindrende. 

Syrenøytraliserende 

Hvis du er sjelden og lite plaget, kan du bruke syrenøytraliserende legemidler. Disse gir en rask lindring, men effekten er relativt kort. Disse kan også brukes av gravide, men til gravide kan alginatprodukter være et bedre alternativ.

Alginatprodukter 

Dette preparatet gir en rask effekt og danner et lokk over mageinnholdet, slik at en inngår tilbakestrømning til spiserøret. Disse er godt egnet for gravide og overvektige. Produktene inneholder også syrenøytraliserende.

Syrehemmende produkter 

Har du plager flere ganger per døgn kan du velge preparater av typen H2-blokkere. Disse gir lindring i løpet av 30 min og har effekt i inntil 12 timer. Har du plager i 2 dager eller mer, kan H2-blokkere eller protonpumpehemmere brukes. Det kan være nødvendig å ta protonpumpehemmere i 2-3 etterfølgende dager for full effekt. Effekten kan vare opp til et døgn.

Dersom plagene varer lenger enn 14 dager, eller du ikke får tilstrekkelig effekt av reseptfrie legemidler, bør du oppsøke lege.

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021