Sår hals

doctor-picture

Vondt i halsen er svært vanlig, særlig om vinteren.

Svært ofte er vond og sår hals en del av symptomene ved forkjølelse, og som regel vil halsvondt gå over av seg selv etter noen dager. I slike tilfeller er den såre halsen som oftest forårsaket av en virusinfeksjon.

Halsinfeksjoner forårsaket av streptokokkbakterier er også relativt vanlig og lege kan vurdere om det er behov for behandling med antibiotika når det er bakterier som forårsaker halsplagene. I noen tilfeller kan vond hals være forårsaket av kyssesyke (mononukleose) eller andre sykdommer. Det er derfor viktig å oppsøke lege dersom du har vondt i halsen over lang tid, eller store smerter i halsen. Hvis halssmertene ledsages av generell sykdomsfølelse, høy feber eller pustevansker bør lege kontaktes. 

Behandling av vond og sår hals

Halsinfeksjoner forårsaket av virus kan være plagsomme, men går som regel over av seg selv. Det finnes en del råd som kan lindre den såre halsen.

Sugetabletter kan lindre vond hals, og det finnes mange ulike sugetabletter med mange ulike innholdsstoffer på markedet. Av hensyn til tannhelsen bør man velge varianter uten sukker.

I tillegg til de tradisjonelle sugetablettene finnes det i dag sugetabletter med lokalbedøvende og betennelsesdempende effekt som vil dempe ubehaget ved vond hals og ha effekt i opptil flere timer. Disse er reseptfrie legemidler, og må brukes i henhold til informasjonen i pakningsvedlegget. Røyking bør generelt unngås når man har vondt i halsen.


Aktuelle produkter

Zyx sugetabletter mint 3 mg 20 stk

100,90

Antibac Pharma 85% hånddesinfeksjon 150ml

87,90

Paracet tabletter 500 mg 20 stk

46,90

Coldzyme Munnspray Mot Forkjøl 20 ml

312,90


Lik, Følg eller Del på sosiale medier