Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Boots Apotek donerer vaksiner

Vi donerer vaksiner til barn som ikke har tilgang til det. Koronapandemien gjør at mange land nå ligger etter med rutinemessig barnevaksinering, og sykdommer som meslinger og polio har igjen hatt alvorlige utbrudd. 

to friske afrikanske barnto friske afrikanske barn

Boots Apotek har inngått et samarbeid med UN Foundations Shot@Life kampanje slik at barn i utviklingsland også skal ha tilgang på vaksiner mot den livstruende sykdommen polio. 

Mange barn i verden dør fremdeles av sykdommer som det finnes effektive vaksiner mot. Mens vi i Norge ikke lenger bekymrer oss for potensielt dødelige sykdommer som polio, fordi de inngår i vaksinasjonsprogrammet den norske staten tilbyr norske barn, er slike sykdommer fremdeles en trussel mot liv og helse i land der myndighetene ikke har mulighet til å kjøpe inn vaksiner til lokale barn. I Norge ble polio erklært utryddet i 2002, men sykdommen er fremdeles en trussel mot barn internasjonalt. 

United Nations Foundation, UNICEF og vaksinealliansen Gavi jobber aktivt for å vaksinere barn mot livstruende sykdommer. Boots Apotek har inngått et samarbeid med dem for å bidra til at enda flere barn kan få vaksiner. 

Barn som er på flukt, som lever i områder rammet av sultkatastrofer og barn som lever i krigsrammede områder er ekstra sårbare for sykdom, og er vanskelige å nå med vaksiner. I situasjonen som oppstod da Covid-19-pandemien rammet har mange sårbare barn gått glipp av vaksiner. UNICEF anslår at så mange som ett av fem barn nå ikke har fått de vaksinene de trenger. (Kilde:  https://www.unicef.org/reports/state-worlds-children-2023)


Barnevaksinasjon nytter

Vaksinering mot vanlige barnesykdommer redder mellom to og tre millioner barns liv hvert år. 2,5 milliarder barn har blitt vaksinert mot polio siden år 2000. Det er gjort store fremskritt som bedrer beskyttelsen mot polio og de alvorlige konsekvensene denne sykdommen kan ha for de som får den. Antallet lammelser i forbindelse med polio falt med 99 % mellom 1988 og 2019, fra 350 000 til færre enn 200 (UNICEF). Det er håp om at polio snart skal kunne utryddes i hele verden, men for at dette skal kunne skje må alle barn ha tilgang til vaksiner. 

 

Vaksiner forebygger fattigdom

Studier viser at vaksinering reduserer utgifter til medisinsk behandling, øker sjansen for at barn får skolegang og øker sjansen for at barn blir produktive familiemedlemmer og bidragsytere til samfunnet på sikt. Dette alene kan forhindre at millioner av mennesker havner i ekstrem fattigdom. (Harvard, 2018)

 

Les mer om UN Foundations Shot@Life kampanje her:  shotatlife.org

Boots Norway © 2024