Bakteriell vaginose

doctor-picture

Bakteriell vaginose er en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden der en eller flere bakteriestammer har fått formere seg i den grad at de dominerer over de andre bakteriestammene som normalt forekommer i skjeden.

Typiske symptomer på bakteriell vaginose kløe, økt utflod og ubehagelig lukt som ofte beskrives som fiskelukt. Lukten vil oftere være sterkere etter samleie.

Bakteriell vaginose eller skjedekatarr er svært utbredt. Blant fruktbare kvinner forekommer bakteriell ubalanse/vaginose dobbelt så ofte som sopp i underlivet. Seksuelt aktive kvinner får oftere bakteriell vaginose, men tilstanden finnes også hos kvinner som ikke er seksuelt aktive.

I skjeden er normalt melkesyrebakteriene i flertall. Vaginose oppstår når skadelige bakterier blir i flertall. Da stiger ph-verdien og den naturlige beskyttelsen avtar.

Behandling og forebygging

Risikoen for vaginale infeksjoner kan forebygges ved bruk av melkesyrebakterier og korrekt intimpleie.

Ved lettere plager kan man prøve vaginalkapsler med melkesyrebakterier. Tilstanden vil ofte gå over av seg selv ved at immunforsvaret tar seg av oppblomstringen av de aktuelle bakteriestammene.

Ved store eller langvarige plager kan det være behov for reseptpliktig antibiotika, i form av lokalbehandling eller tabletter. Etter behandlingen kan man med fordel følge opp med melkesyrebakterier for å forebygge tilbakefall.

Du får kjøpt vaginalkapsler med melkesyrebakterier reseptfritt. I tillegg får du kjøpt intimvask (såpe, serviett og krem) som hjelper deg å bevare en sunn balanse i underlivet.


Aktuelle produkter

Vivag Balanse vaginalkapsler 8 stk

217,90

Vivag Intimsåpe 200 ml

102,90

Vivag 2I1 Gel 50 ml

194,90

Lactal Balance Vag 7 stk

254,90


Lik, Følg eller Del på sosiale medier