Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Bakteriell vaginose

Bakteriell vaginose er en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden der en eller flere bakteriestammer har fått formere seg i den grad at de dominerer over de andre bakteriestammene som normalt forekommer i skjeden.

Riktig intimpleie og bruke av melkesyrebakterier kan bidra til å forebygge vaginale infeksjoner.

Typiske symptomer på bakteriell vaginose kløe, økt utflod og ubehagelig lukt som ofte beskrives som fiskelukt. Lukten vil oftere være sterkere etter samleie.

Bakteriell vaginose eller skjedekatarr er svært utbredt. Blant fruktbare kvinner forekommer bakteriell ubalanse/vaginose dobbelt så ofte som sopp i underlivet. Seksuelt aktive kvinner får oftere bakteriell vaginose, men tilstanden finnes også hos kvinner som ikke er seksuelt aktive.

I skjeden er normalt melkesyrebakteriene i flertall. Vaginose oppstår når skadelige bakterier blir i flertall. Da stiger ph-verdien og den naturlige beskyttelsen avtar.

 

Behandling og forebygging

Risikoen for vaginale infeksjoner kan forebygges ved bruk av melkesyrebakterier og korrekt intimpleie.

Ved lettere plager kan man prøve vaginalkapsler med melkesyrebakterier. Tilstanden vil ofte gå over av seg selv ved at immunforsvaret tar seg av oppblomstringen av de aktuelle bakteriestammene.

Ved store eller langvarige plager kan det være behov for reseptpliktig antibiotika, i form av lokalbehandling eller tabletter. Etter behandlingen kan man med fordel følge opp med melkesyrebakterier for å forebygge tilbakefall.

Du får kjøpt vaginalkapsler med melkesyrebakterier reseptfritt. I tillegg får du kjøpt intimvask (såpe, serviett og krem) som hjelper deg å bevare en sunn balanse i underlivet.

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021