Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Overgangsalder (Menopause)

Overgangsalderen er perioden før menopausen, når eggløsningen opphører og kvinner ikke kan få barn lenger.

Overgangsalder er en helt naturlig prosess som vil inntreffe hos alle kvinner på et tidspunkt. Hos noen starter det før og hos noen starter det senere. Det er gjerne i 50 års-alderen overgangsalderen inntreffer, og vanligvis mellom 45 og 55 år.

Overgangsalderen, også kalt perimenopausen, er perioden før menopausen. Det er når eggløsningen opphører og kvinner ikke kan få barn lenger. Dette er ikke noe som skjer over natten, men kan ta alt fra to til ti år. Unntaket er kvinner som av ulike grunner får operert bort eggstokkene. Da går man rett i menopause.

For noen kvinner kan overgangsalderen være knapt merkbar og uproblematisk, men for andre kan overgangsalderen være en stor påkjenning både fysisk og psykisk.

Hva er overgangsalder?

Symptomene på overgangsalder kommer gjerne snikende over lang tid, og mange av de er vage og vanskelig å plassere. Det kan være at du føler deg uopplagt, krangler ekstra mye med mannen din, er deprimert uten grunn eller sliter med konsentrasjonen på jobb. Særlig den første fasen i overgangsalderen kan være vanskelig å kjenne igjen, siden symptomene er såpass individuelle og også kan komme av andre årsaker. I tillegg kan de variere fra dag til dag.

Et veldig klart symptom på overgangsalderen, er at menstruasjonen blir mer uregelmessig og noen får hetetokter. Hetetokter oppleves som en plutselig bølge av varme som skyller over deg, og kan vare fra et halvt minutt til fem minutter. Les mer om hetetokter her 

Men hva er egentlig overgangsalder? Produksjonsnivået av de kvinnelige kjønnshormonene, østrogen og progesteron, svinger når kvinner kommer i overgangsalderen. Kort sagt vil det si at man sakte, men sikkert, går mot å ikke kunne bli gravid lenger. Men dette er en langvarig prosess, så det betyr ikke at man ikke kan bli gravid i overgangsalderen, men sjansen er vesentlig mindre enn før. Det er først når overgangsalderen er over og menopausen kommer, at man har man mister befruktningsevnen helt. 

Symptomer/plager ved overgangsalder

Plager i overgangsalder være vanskelige å snakke om. At en del av plagene er tabubelagte kan gjøre at kvinner tror at det ikke finnes tiltak som kan lindre og være til hjelp. Slik er det heldigvis ikke. Snakk med ditt lokale apotek, eller ta en prat med fastlegen dersom du er plaget av symptomer på overgangsalder.

 

Vanlige symptomer ved overgangsalder:

Boots Norway © 2024