Frikort

doctor-picture

Når du bruker det offentlige helsevesenet dekker du selv en del av kostnadene ved å betale egenandel. Det er imidlertid satt en grense for hvor mye du selv skal betale for å benytte offentlige helsetjenester. Årsaken til dette er at alle skal ha mulighet for å bruke den offentlige helsetjenesten.

Når du har betalt den summen som er satt som egenandelstak får du frikort. (finn de gjeldende satsene her)

Det finnes i dag to ulike frikortordninger. Egenandeler betalt ved legebesøk, besøk hos psykolog, på sykehus/poliklinikk, røntgeninstitutt, pasientreiser og ved uthenting av medisiner på blå resept går inn i det som kalles egenandelstak 1.

Når du har betalt egenandeler opp til summen som utløser frikort, vil du automatisk få frikort fra HELFO.

Sjekk hvor mye egenandeler som er registrert på deg og hvor langt du har igjen til du får frikort for helsetjenester. (Ekstern side, du trenger BankID)

Apotek, leger og andre instanser der du betaler egenandel rapporterer inn til HELFO når du betaler egenandel.

Når du har fått frikort skal du ikke betale flere egenandeler for resten av kalenderåret for de helsetjenestene som egenandelstak 1 omfatter. Har du frikort har du selv ansvaret for å vise dette frem når du henter medisinene dine eller besøker legen.

 Når du bestiller dine medisiner på blå resept på boots.no, krysser du av for om du har frikort. Nettapoteket vil da undersøke om dette stemmer ved å bruke HELFOs system.Populære produkter

NO7 LINE CORRECTING Booster Serum 15 ml

579,90

Antibac 85% hånddesinfeksjon 1000 ml

219,-

Møllers Pharma Tran D+ Naturel 250 ml

116,90

Zyrtec tabletter 10 mg 30 stk

99,-