Legitimasjon i apotek

promo-box-picture-2

Krav til legitimasjon i apotek

Med e-resept har det blitt større behov for sikker identifisering av kunden når legemidler eller informasjon skal hentes ut fra apoteket. Derfor vil apotekkundene oppleve at de må vise legitimasjon når de skal hente ut sine resepter i apotek, og at de må ha fullmakt om de henter ut resepter for andre.

Hvis personalet i apoteket ikke kjenner kunden fra før, er legitimasjon og fullmakt den eneste måten å sikre at person- og helseopplysninger ikke leveres ut til uvedkommende. Dette kan virke byråkratisk og som redusert service i apoteket, men målet er å beskytte private opplysninger og hindre at reseptinformasjon skal havne i feil hender. 

Hvis en kunde skal hente legemidlene for en annen, vil apotekansatte be om å få se en fullmakt og legitimasjon. I tillegg må vedkommende vise sin egen legitimasjon. Fullmaktsskjemaet kan kunden laste ned og skrive ut selv, eller man kan få skjemaet på apoteket.

Last ned fullmaktsskjema ved å klikke her 

 

Legitimasjon i nettapotek

Når du logger deg inn i vårt nettapotek vil du bli bedt om å bruke BankID, BankID Mobil, Buypass eller Comfides. Den høye sikkerheten knyttet til elektronisk behandling av resepter er et krav fra myndighetene, og sikrer deg mot at uvedkommende får tilgang til dine personlige opplysninger eller kan hente ut dine reseptpliktige medisiner.

På boots.no har du også muligheten til å chatte med autorisert helsepersonell om dine medisiner når du har logget inn i reseptmodulen. At vi kun kan besvare denne typen henvendelser når du har brukt sikker innlogging skyldes de strenge kravene til legitimasjon.

Er du foresatt for barn under 16 år kan du se deres resepter og bestille deres medisiner når du er logget inn som deg seg via ID-porten.

Har du fullmakt til å hente medisiner for andre myndige personer kan du inntil videre kun hente disse i fysisk apotek. 

 

 


Populære produkter

No7 Lift & Luminate Triple Action Collection Verdi: 1700,-

699,-

Boots Soft White Handwash 500ml Før: 19.90

10,-

Laura Ashley Bathing Botanicals gavesett Før: 499,-

149,70

No7 Protect & Perfect gavesett Før: 399,-

119,70


Lik, Følg eller Del på sosiale medier