Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Tips mot gnagsår

Gnagsår oppstår når huden utsettes for vedvarende gnissing. Huden blir rød, varm og det dannes væskefylte blemmer. Gnagsår kan for eksempel oppstå når du går mye, har nye sko, er ute på tur eller går på ski. 

gnagsår, gnagsårplastergnagsår, gnagsårplaster

Lange turer og vonde sko kan forårsake gangsår. Heldigvis finnes det forebyggende og lindrende produkter som hjelper både før, under og etter skaden er skjedd.

Her er våre beste tips mot gnagsår

For å unngå gnagsår bør du forsøke å holde føttene tørre. Blir sokker eller strømper våte, øker faren for gnagsår. Det kan være lurt å bruke 2 strømper utenpå hverandre med en fin, tynn ullstrømpe nærmest huden for å minske friksjon. Unngå bomullssokker. 

Når du skal sette på gnagsårplaster bør du varme det i håndflaten før du setter det på. Da sitter det bedre. Ved ekstra belastninger kan du bruke sportstape over gnegsårplasteret for at det skal holde seg på plass. Gnagsårplaster eller silketape kan brukes forebyggende på ekstra utsatte partier, som for eksempel på hælene. 

Jevnlig bruk av fotkrem holder føttene myke og kan forebygge gnagsår.

 

Slik behandler du gnagsår 

Gnagsårsplaster kan settes på rød hud med/uten blemme og brukes til gnagsåret er helbredet. Har det gått hull på blemmen, rens med desinfiserende middel, alternativt såpe og vann og sett på gnagsårplaster når huden er tørr. Dersom blemmen innholder blod; unngå å ta hull på blemmen da dette øker risikoen for infeksjon. Ved mistanke om infiserte sår bør dette undersøkes nærmere. Hvis blemmen er svært smertefull og væsken ikke innholder blod kan du bruke en steril skarp nål til å punktere blemmen. Stikk forsiktig flere hull i kanten på blemmen, men la overliggende hud være. Ha på sårsalve og dekk blemmen med vanlig plaster.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024