Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 29.04.2024 Publisert 18.03.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Hva hjelper best mot pollenallergi? 

Nesespray? Øyendråper? Tabletter? Eller kanskje noe helt annet? Fag-og- kvalitetsdirektør Nina Glende i Boots apotek gir deg sine aller beste råd for en bedre pollensesong.

Behandling av pollenplager kan variere fra person til person. Besøk ditt nærmeste Boots Apotek, så hjelper vi deg med å finne rett løsning for dine plager.

-Start med lokalbehandling der du har plager, i form av nesespray og øyendråper, og start tidlig, sier Nina. –Det viser seg at lokalbehandling har best effekt mot pollenallergi.

 Fagsjefen anbefaler å starte med medisinene en ukes tid før pollensesongen starter, og i alle fall med det samme du merker de første symptomene. -Her er det viktig å følge med på pollenvarslene for ditt område, slik at du til enhver tid har kontroll på pollenspredningen i ditt område.

Et førstevalg ved tett, rennende og kløende nese hos voksne, som følge av pollenplager, er reseptfri nesespray med kortison. Har du kun rennende og kløende nese er nesespray med antihistamin et alternativ. Uansett er det en fordel å skylle med saltvann først. Da skyller du vekk pollenkorn og snørr, og nesesprayen får bedre effekt.

 –Til barn og de under 18 år vil nesespray med antihistamin være førstevalg ved pollenallergi. Skylling med saltvann først er svært gunstig også for barn.

Tabletter hvis det er nødvendig

Hvis den lokale behandlingen av pollenplagene ikke er nok til å få bukt med plagene kan det være aktuelt å bruke allergitabletter i tillegg. –Allergitabletter behandler pollenplagene systemisk, og mange vil nok ha bruk for tabletter i tillegg til lokal behandling for å holde allergien i sjakk i pollensesongen.  Tabletter er også mer effektive hvis allergien gir hoste. Barn ned til seks år kan behandles med reseptfrie varianter av allergitabletter, forklarer Nina.

Nina har også andre råd som kan gjøre pollensesongen mindre plagsom:

 –Man skal huske at pollen er små korn som fester seg på hud og hår når man er ute. Hender og ansikt bør vaskes hyppig. Skyll nese og øyne med saltvann 2-3 ganger daglig. Å vaske håret når man kommer inn vil fjerne pollen fra håret. Noen vil også oppleve at bruk av solbriller kan stenge en del av pollenkornene ute fra øynene. Å unngå å lufte på dagtid kan også begrense mengden pollen som kommer inn. I pollensesongen bør man også unngå å tørke klær og sengetøy utendørs hvis man er plaget av pollenallergi.

Når bør man oppsøke lege?

Pollenplager kan arte seg veldig ulikt fra person til person, og pollensesongen varierer også fra år til år. Noen vil imidlertid oppleve mer langvarige eller kraftige plager, og da skal man oppsøke lege.

–Han man behov for allergimedisiner over lenger tid bør man helt klart snakke om dette med legen sin. Situasjoner der allergimedisinene ikke hjelper, kraftige plager og problemer med pusten må tas på alvor. Da skal du til legen, fremhever Nina. Hun anbefaler også at voksne som får allergiplager for første gang oppsøker legen sin. –Tar det litt tid før du får legetime, kan du bruke nesespray og øyendråper for å behandle plagene i mellomtiden. Du bør ikke bruke allergitabletter, for det kan påvirke allergitester hos legen, legger Nina til.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024