Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 06.03.2023 Publisert 25.02.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Ørebetennelse

Ørebetennelser kommer ofte etter en periode med forkjølelse, og kan gi sterke smerter som kan vare fra noen timer til noen dager. Den vanligste formen for ørebetennelse er mellomørebetennelse.

 

 

Årsaken til at ørebetennelse ofte kommer sammen med en forkjølelse er at forkjølelsen får slimhinner i den tynne kanalen (øretrompeten) som går fra mellomøret til svelget til å hovne opp. Dermed blir kan væske fra mellomøret hope seg opp og skape grobunn for bakterier eller virus.

Når øretrompeten er tettet igjen oppstår problemer med å jevne ut trykk, noe som også er smertefullt. Betennelsen i mellomøret vil også skape økt trykk. Hvis trommehinnen sprekker vil pusset som har dannet seg i mellomøret renne ut, og smertene blir brått mindre. Siden småbarn har trangere øretrompet enn voksne, er det lettere for at passasjen hos dem kan blokkeres, og det fører til hyppigere betennelser i mellomøret.

 

Tiltak

Antibiotika er ikke alltid nødvendig eller effektiv behandling ved ørebetennelse. Vanligvis vil ørebetennelsen være over på 2-3 dager. Reseptfrie smertestillende legemidler, som paracetamol, kan være aktuelle å bruke hvis barnet et plaget av smerter ved ørebetennelse. Ørebetennelsen er ofte mer plagsom hvis barnet ligger ned fordi trykket i øret øker. Å bygge opp hodeenden av sengen kan hjelpe på smertene. Noen føler også at det å holde en varmeflaske mot øret kan lindre smertene noe. Skyll nesen med saltvann eller bruk nesespray dersom barnet også er tett i nesen. Dette vil bidra til at trykket i øret minsker. Følg med på allmenntilstanden.

Hvis barnet har feber, virker sykt eller er plaget av smerter bør det holdes hjemme, men ørebetennelse er i seg selv ikke smittsomt.

 

Når bør legen kontaktes?

Hvis smertene i øret ikke har gitt seg i løpet av noen dager, barnet virker medtatt eller har høy feber, bør man oppsøke lege, slik at legen kan vurdere behovet for behandling.

I tilfeller der det har gått hull på trommehinnen og fremdeles renner væske fra øret etter et døgn skal lege kontaktes. Trommehinnen vil reparere seg selv etter en viss tid, men barn kan ha nedsatt hørsel på det aktuelle øret en viss tid. Øret bør undersøkes av lege etter 6-8 uker for å utelukke at det fremdeles finnes væske i mellomøret. Barn under ett år med mistenkt ørebetennelse og barn som har hyppige ørebetennelser (såkalte «ørebarn») bør undersøkes av lege.

Aktuelle produkter

Boots Norway © 2024