Gresspollenallergi

Klør det i øynene? Er du plaget med nysing? Merker du plagene når du er utendørs i parken eller i landlige områder? Da er sjansen stor for at du har gresspollenallergi.

GresspollenGresspollen

Mange sliter med gresspollenallergi i sommermånedene. 

I år blir det norsk høysommer med gress i blomstring på langt flere nordmenn enn det som er vanlig. Det betyr at også flere kommer til å merke gresspollenallergien.

 

Vi regner med at flere enn det som er vanlig vil merke plager i år når folk ikke kan reise til sydlige strøk på sommerferie, sier Nina Glende, fag- og kvalitetsdirektør i Boots apotek. Gresspollensesongen begynner i juni, og varer utover i juni, juli og august alt etter hvor man oppholder seg i landet og hvilke gresstyper som vokser der. Gresspollensesongen skiller seg vesentlig fra bjørkepollensesongen. Gresspollenkorn flyr nemlig ikke så langt med vinden, og gresspollenallergien gir seg oftest til kjenne når man er i nærheten av blomstrende gress. Gresspollenallergi kan derfor komme litt brått på, når man sitter i parken eller er i nærheten av en eng, forklarer hun.

Rask lindring

Blomstrende gress kommer det til å være mye av i Norge i sommer, men for de som kjenner på gresspollen-plagene, er det heldigvis muligheter for rask lindring.

Det som gir raskest effekt er lokalbehandling av allergien. Det vil si øyendråper og nesespray mot allergi, forklarer Glende. –Slike legemidler kan man få kjøpt reseptfritt på apoteket. I mange tilfeller kan de være tilstrekkelige for å behandle kortvarige allergiplager. Har man ikke god nok effekt av lokalbehandling, kan man prøve allergitabletter i tillegg.

Les mer om hvordan man kan begrense pollenplagene her.

Husk å skylle vekk pollen!

Lettere allergiplager kan man behandle selv, men er man plaget av langvarige og/eller sterke plager, skal man oppsøke lege. Best effekt av legemidlene får man hvis man bruker dem gjennom hele sesongen, også på dager der man ikke har plager.

Husk også å skylle vekk pollenkornene som har festet seg til slimhinnene. Skyll både nese og øyne med saltvann et par ganger daglig, og ta en dusj om kvelden for å få bort pollenkorn som har satt seg fast i håret og på huden. Gresspollenallergien blir ofte verre når gresset slås, så er du allergisk kan det være lurt å holde seg på avstand da, tipser fag- og kvalitetsdirektøren.

 

Er du usikker på hvordan du skal behandle pollenallergi - kom innom Boots apotek, vi hjelper deg!

 

Relevante produkter

Boots Norway © 2021