Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 24.05.2022 Publisert 25.02.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Sår og vond hals?

Svært ofte er sår og vond hals en del av symptomene ved forkjølelse, og som regel vil halsvondt gå over av seg selv etter noen dager. I slike tilfeller er den såre halsen som oftest forårsaket av en virusinfeksjon.

Kvinne med vondt i halsenKvinne med vondt i halsen

Halsinfeksjoner er som oftest ubehagelig og vondt. Apoteket har et stort utvalg av behandliger for halvvondt som virker lokalbedøvende. 

Sår hals over lang tid

Halsinfeksjoner forårsaket av streptokokkbakterier er relativt vanlig og lege kan vurdere om det er behov for behandling med antibiotika når det er bakterier som forårsaker halsplagene. I noen tilfeller kan vond hals være forårsaket av kyssesyke (mononukleose) eller andre sykdommer. Det er derfor viktig å oppsøke lege dersom du har vondt i halsen over lang tid, eller store smerter i halsen. Hvis halssmertene ledsages av generell sykdomsfølelse, høy feber eller pustevansker bør lege kontaktes.

Halsinfeksjoner forårsaket av virus kan være plagsomme, men går som regel over av seg selv. Det finnes en del råd som kan lindre den såre halsen.

Hva hjelper mot sår hals?

Sugetabletter kan lindre vond hals, og det finnes mange ulike sugetabletter med mange ulike innholdsstoffer på markedet. Av hensyn til tannhelsen bør man velge varianter uten sukker.

I tillegg til de tradisjonelle sugetablettene finnes det i dag sugetabletter med lokalbedøvende og betennelsesdempende effekt som vil dempe ubehaget ved vond hals og ha effekt i opptil flere timer. Disse er reseptfrie legemidler, og må brukes i henhold til informasjonen i pakningsvedlegget. 

Tips mot sår hals

  • Drikk varm drikke som te med honning
  • Pass på å få i deg nok drikke i løpet av dagen
  • Gurgling med saltvann
  • Halspastiller/sugetabletter kan hjelpe mot sår og tørr hals. De smører munnhulen og slimhinnene og lindrer irritasjonen i halsen. Eksempler på halspastiller du kan få hos oss er: Repsils, curamed og Fribol
  • Reseptfrie legemidler som Paracetamol og Ibuprofen vil lindre smerten
  • Ungå røyking da dette kan forverre plagene i halsen

 

Kilder: helsebiblioteket.no

Relevante produkter for sår og vond hals

Boots Norway © 2024