Sår hals?

Svært ofte er vond og sår hals en del av symptomene ved forkjølelse, og som regel vil halsvondt gå over av seg selv etter noen dager. I slike tilfeller er den såre halsen som oftest forårsaket av en virusinfeksjon.

Halsinfeksjoner er som oftest ubehagelig og vondt. Apoteket har et stort utvalg av behandliger for halvvondt som virker lokalbedøvende. 

Halsinfeksjoner forårsaket av streptokokkbakterier er også relativt vanlig og lege kan vurdere om det er behov for behandling med antibiotika når det er bakterier som forårsaker halsplagene. I noen tilfeller kan vond hals være forårsaket av kyssesyke (mononukleose) eller andre sykdommer. Det er derfor viktig å oppsøke lege dersom du har vondt i halsen over lang tid, eller store smerter i halsen. Hvis halssmertene ledsages av generell sykdomsfølelse, høy feber eller pustevansker bør lege kontaktes.

 

Behandling av vond og sår hals

Halsinfeksjoner forårsaket av virus kan være plagsomme, men går som regel over av seg selv. Det finnes en del råd som kan lindre den såre halsen.

Sugetabletter kan lindre vond hals, og det finnes mange ulike sugetabletter med mange ulike innholdsstoffer på markedet. Av hensyn til tannhelsen bør man velge varianter uten sukker.

I tillegg til de tradisjonelle sugetablettene finnes det i dag sugetabletter med lokalbedøvende og betennelsesdempende effekt som vil dempe ubehaget ved vond hals og ha effekt i opptil flere timer. Disse er reseptfrie legemidler, og må brukes i henhold til informasjonen i pakningsvedlegget. Røyking bør generelt unngås når man har vondt i halsen

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021