Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Bli kvitt dårlig ånde

Dårlig ånde, spesielt om morgenen, er vanlig, og noe de fleste vil oppleve fra tid til annen. Her er våre beste råd mot dårlig ånde.

Dårlig åndeDårlig ånde

Munntørrhet og bakterier kan forårsake dårlig ånde, men det finnes rutiner og produkter som kan hjelpe mot ubehagelig lukt.

De beste rådene mot dårlig ånde

Puss tennene på alle sider

Det er viktig å pusse tennene med fluortannkrem, og å passe på å rense godt mellom tennene med tanntråd og/eller mellomromsbørste for å fjerne matrester og bakteriebelegg som kan skade tennene og skape dårlig ånde.

 

Rengjør tungen

Bakteriebelegg på tungen er også kjent som en vanlig kilde til dårlig ånde.

Derfor bør du pusse tungen daglig, eventuelt bruke en tungeskrape siden bakterier som forårsaker dårlig ånde ofte kan sitte langt bak på tungen. 

 

Ikke hopp over måltider

Å spise og drikke jevnlig bidrar til å opprettholde munnens naturlige balanse. Husk å spise frokost. Frokosten bidrar til å redusere den dårlige ånden mange opplever om morgenen.

 

Gjør noe med munntørrheten

Mange sliter med munntørrhet. Spyttet inneholder enzymer som hemmer bakterievekst. De som produserer lite spytt, og er tørre i munnen kan også slite med dårlig ånde. Bruk av sukkerfri tyggegummi, sugetabletter som stimulerer spyttproduksjonen eller gel som erstatter spytt kan dermed redusere problemet med dårlig ånde. Å bruke fluor er gunstig, både fordi det styrker tennene, men også fordi det øker spyttproduksjonen. 

 

Bruk sink

Bakterier i munnen produserer svovelforbindelser som er en klassisk årsak til dårlig ånde. Sink nøytraliserer disse forbindelsene, og finnes blant annet i munnskyll og tyggegummi. 

 

Unngå tannkjøttbetennelse

Bakteriebelegg på tennene kan forårsake tannkjøttbetennelse (gingivitt), som ofte er årsak til dårlig ånde. De som er plaget med tannkjøttproblemer kan ha god hjelp av å skylle munnen med munnskyll som inneholder klorheksidin. 

 

Se fler råd og tips om munn- og tannpleie her.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024