Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 21.02.2024 Publisert 26.02.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Munnskold

After, eller munnskold, som det ofte kalles på folkemunne, er sår eller blemmer i munnen som kan være svært smertefulle. Unge mennesker har oftest munnskold.

Det finnes ingen kur mot munnskold, men heldigvis finnes det lindrende produkter som kan hjelpe mot plagene.

Munnskold (after) kjennetegnes ved runde, klart avgrensede sår eller blemmer i munnhulen. Ofte dreier det seg om myke blemmer eller sår som har en gulhvit hinne. Typisk vil det være en hissig rød kant rundt såret. Munnskold kan være direkte smertefullt, særlig ved inntak av mat og drikke og tannpuss, men vil som regel bli borte av seg selv etter en til to uker.

Det er flest unge mennesker som er plaget av after, og tendensen til å få munnskold blir mindre når man passerer 30 år.

Årsaken til munnskold er foreløpig ukjent, men det verserer mange teorier. Virus kan ha noe med saken å gjøre, uten at det finnes klare bevis for det. Noen mener det er en sammenheng mellom munnskold og rifter i munnen. 

Kvinner får oftere munnskold enn menn, og det er en tendens til at kvinner kan være ekstra plaget i sammenheng med menstruasjon. Det er også ting som tyder på at de som ikke røyker får munnskold oftere enn de som gjør det. Noen plages av munnskold til stadighet, og man regner med at rundt 20% av den norske befolkninger har munnskold i perioder. 

 

Hva kan jeg gjøre med munnskold?

Det finnes ikke noen kur mot munnskold, men det finnes en del lindrende produkter på apotek som kan lindre plagene.

Siden det kan være en sammenheng mellom munnskold og munnhygieneprodukter, anbefales de som ofte har munnskold å unngå tannkremer med sterke såpestoffer, som sodiumlaurylsulfat. Egnede tannkremer finnes på apoteket.

Å skylle munnen med munnskyllevann som inneholder klorheksidin man muligens også forkorte perioden med munnskold noe.

 

Relevante produkter

Boots Norway © 2024