Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 06.03.2023 Publisert 24.02.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Muskelsmerte

Muskelsmerte kan ha mange årsaker og ulike behandlingsformer. Her er en oversikt over de ulike årsakene til muskelsmerte og hvordan de kan behandles. 

Fysisk og psykisk overbelastning, stress, influensa og visse typer legemidler kan resultere i muskelsmerter.

Kroppen har over 600 skjelettmuskler (viljestyrte muskler) som gjør at vi kan stå oppreist og bevege oss. Muskelsmerter kan ha mange årsaker, f.eks. fysisk skade i form av slag, forstrekning eller annen overbelastning. Psykisk belastning eller stress kan også gi muskelsmerter. Stramming av muskler over tid kan føre til smerte. Virussykdom slik som influensa kan også ofte gi smerte i muskulatur.

Noen legemidler som senker kolesterolet (statiner) kan gi muskelsmerter. Mistenker du at smertene skyldes legemidler skal lege kontaktes, særlig hvis du også har feber.

 

Behandling av muskelsmerter

Regelmessig mosjon kan forebygge muskelplager. Det er viktig å finne gode arbeidsstillinger for å unngå belastningsskader. Ta pauser, beveg deg og strekk ut. Har du kroniske smerter er det hensiktsmessig å kartlegge årsaken til smertene. Har du muskelspenninger kan lett massasje bidra til at blodgjennomstrømningen til det smertefulle området øker. Dette kan lette smertene. Ved slik massasje kan massasjeolje med fordel brukes.

Kosttilskudd med magnesium kan hjelpe ved lette muskelkramper. Ved lette til moderate og forbigående smerter kan reseptfrie smertestillende legemidler brukes.

Les mer om egenbehandling med reseptfrie smertestillende legemidler.

 

Ved akutt muskelskade:

  1. Kjøle ned skadestedet (minimum 20 minutter)
  2. Legg på trykkbandasje for å hemme hevelse
  3. Hev skadestedet

Relevante produkter

Boots Norway © 2024