Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Lokalbehandling av smerter i muskler og ledd

De fleste opplever fra tid til annen ulike former for smerter i muskler og ledd. Slike smerter kan være knyttet til en skade eller til overdreven trening. Tilstander som slitasjegikt (artrose) kan også føre til smerter i leddene. Det er noen grep du kan gjøre selv for å behandle muskel- og leddsmerter. 

Førstehjelp ved akutt muskelskade

Har du fått en skade i musklene er det viktig med rask behandling. Et etablert prinsipp for behandling av akutte muskelskader er RICE (ro, nedkjøling, kompresjon og elevasjon). 

Muskler som har fått en skade bør ikke belastes de første dagene. Like etter skaden bør skadestedet kjøles ned i minst 20 minutter, gjerne med en ispose. Husk å legge et håndkle eller lignende mellom isposen og huden slik at huden ikke får skader av kulden. 

Ved større skader bør nedkjølingen gjentas jevnlig de 2-3 første dagene etter at skaden oppsto. Kompresjon innebærer å bruke trykkbandasje for å begrense hevelse på skadestedet. Elevasjon, betyr at skadestedet, som ofte er en arm eller fot, bør holdes høyt (dvs. over hjertenivå) de første 24 timene etter at skaden oppsto.

Behandling av ømme og stive muskler og ledd

Det finnes flere ting man selv kan gjøre for å lindre og behandle smerter i muskler og ledd. Ønsker man å prøve behandling uten legemidler, finnes det mange produkter som har en varmende effekt. Vi vet at varme har en positiv effekt på vonde og stive muskler. Noen produkter smøres på huden, og vil sørge for økt blodgjennomstrømming som varmer opp den ømme muskelen. Varmeomslag inneholder stoffer som blir varme i kontakt med huden, og som dermed kan ha en lindrende effekt. 

 

Hvis varmebehandling ikke er nok, finnes det også reseptfrie geler med betennelsesdempende og smertestillende virkestoffer (diklofenak eller ibuprofen), som kan brukes direkte på det vonde området. Gelen masseres inn i huden, og det er viktig at instruksjonene på pakningen følges. Hvis effekten av lokalbehandling ikke er god nok, kan man prøve reseptfrie smertestillende tabletter. For de som av ulike grunner ikke kan bruke betennelsesdempende legemidler (NSAIDS) vil paracetamol være førstevalg, også ved muskelsmerter. 


Relaterte produkter

Boots Norway © 2024