Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

En guide til å lindre tørr hud

I Norge er tørr hud en av de hudtilstandene flest sliter med. Tørr hud kan også gi mer sensitiv hud, fordi hudbarrieren er svekket og huden tåler mindre. Om man sliter med både tørr og sensitiv hud kan produkter svi, prikke, eller oppleves ubehagelig på huden. Det viktigste man kan gjøre er å styrke hudbarrieren. Da er det essensielt å sette aktive ingredienser på vent og fokusere på produkter som styrker og beskytter huden. 

Om man vokste opp på 80/90-tallet ble man godt kjent med sterke renseprodukter og formaninger om å ikke bruke for fet krem, for å unngå kviser. Det sitter igjen for mange. Sannheten er at fukt kan løse mange ulike hudtilstander, også for dem med tendens til kviser. I tillegg vil god fukt kunne myke opp og jevne ut fine linjer, som fort kan bli synlige rundt øynene og i panna. Trikset er å velge riktig fukt og tenke «lag på lag».

Dette er noen tiltak, som kan forbedre tørrhet betraktelig på høsten og vinteren:

 • Bruk en mildere rens - Cetaphil Gentle Skin Cleanser eller CeraVe Hydrating Cleanser er gode alternativ
 • Lag på lag - legg gjerne serum og/eller krem i flere tynne lag for å tilføre mer fukt
 • Rikere fuktighetskrem - bruk gjerne en rikere fuktighetskrem, altså en krem som føles litt tykkere ut og gir mer beskyttelse til huden
 • Nattkrem som dagkrem - det er ikke slikt at dagkrem MÅ brukes på dag og nattkrem på kvelden. Nattkrem inneholder ofte flere okklusive ingredienser, ingredienser som forhindrer vanntap fra huden og bidrar til at den holder bedre på fukt.
 • Solkrem - solkrem følger med inn i høst/vinter-sesongen. Så lenge solen er oppe når UV-strålene oss. Er det snø reflekteres UV-strålene, derfor er solkrem fortsatt aktuelt.

Fukt til ulike hudtyper

For fet hud kan et fuktighetsgivende serum, som ikke tetter porene bidra til at huden får mer fukt og er mer i balanse gjennom høsten og vinteren. Se etter serum som er lett i teksturen, men med ingredienser som styrker og ivaretar hudbarrieren.

Man kan gjerne legge serum i flere tynne lag, om man trenger mer fukt. Lette fuktighetskremer, som inneholder ingredienser som styrker hudbarrieren kan hjelpe fet hud i kulda:

 • The Inkey List Omega Water Cream er en lett gélkrem med omega 3, 6 og 9, samt ceramider og niacinamide, som styrker hudbarrieren.
 • CeraVe Facial Moisturising Lotion er en lett krem med niacinamide og ceramider, som bidrar med fukt, demper rødhet og styrker hudbarrieren.
 • A-Derma Biology Calm er en krem som roer ned huden og reduserer varmefølelse og rødhet i huden. Denne kan passe godt om man har fet og sensitiv hud som også er tørr.

For kombinert hud kan man ha behov for å pleie de ulike delene av fjeset litt ulikt. T-sonen trenger lettere fukt. Kinn trenger ofte mer fukt. Ofte kan det være tilstrekkelig å smøre et ekstra lag med fuktighetskrem i kinna, slik at de ikke blir tørre og stramme i løpet av dagen.

For tørr hud og normal hud, som blir tørr, er det lurt å se etter serum som er mer kremet og holder bedre på fukt, som:

Både serum og krem kan gjerne legges i flere tynne lag for å tilføre ekstra fukt. Gode fuktighetskremer er essensielt for tørr og normal hud på høsten og vinteren:

 • Bioderma Atoderm Nutritive har kremet tekstur, men etterlater ingen hinne på huden. Formelen inneholder sheasmør, avokadoolje og squalane, som tilfører viktige fettsyrer som styrker og beskytter huden.
 • Cetaphil Facial Lotion har en lett tekstur som trekker godt inn og gir masse fukt til huden. Med niacinamide, panthenol, avokadoolje og E-vitamin.
 • Cosmica Sensitive Balance Face Cream er en rik krem som ikke føles fet. Den inneholder probiotika, panthenol, E-vitamin og allantoin som skal balansere, roe ned, styrke og beskytte huden.

Ekstra tiltak for spesielt tørr hud

Om man føler at huden er tørr og ingenting hjelper kan det faktisk være en idé å bruke en mild eksfoliering før man påfører fuktighetskrem. Tørr hud kan ha en oppsamling av døde hudceller på hudoverflaten, som gjør det vanskeligere for huden å dra full nytte av fuktighetskrem.

En mild eksfoliering som The Inkey List PHA Toner vil eksfoliere mildt, samtidig som den binder fukt. Bruk den slik:

 • Rens ansiktet
 • Påfør PHA Toner med en bomullspad over hele ansiktet
 • Følg opp med fuktighetsgivende serum og krem

Denne rutinen kan gjentas 1-3 ganger i uken, eller etter behov. PHA er en såpass mild eksfoliering at den skal kunne brukes hver dag, men her bør det tilpasses etter hudtype.

En krem med masse fett kan også være fint å ha for hånden i vintermånedene. Vitapan er en slik krem. Den er ikke nødvendigvis til daglig bruk, men perfekt som kuldekrem eller på spesielt tørre partier. 

Husk å påfør hudpleie minst 30 minutter før du går ut døren, slik at hudpleien ikke fordamper fra huden når du går ut. Dette kan svekke hudbarrieren. I de tilfeller der det er skikkelig surt ute kan det også hjelpe å beskytte ansiktet med tekstiler, f.eks et skjerf eller en hette godt trukket rundt ansiktet.

Boots Norway © 2024