Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Boots Apotek donerer vaksiner

Når du får satt vaksine hos oss, donerer vi en vaksine til et barn som ikke har tilgang på det*.

Jente får vaksineJente får vaksine

Boots Apotek har inngått et samarbeid med UNF, Gavi og UNICEF slik at barn i utviklingsland også skal ha tilgang på vaksiner mot livstruende sykdommer. 

Mange barn i verden dør fremdeles av sykdommer som det finnes effektive vaksiner mot. Mens vi i Norge ikke lenger bekymrer oss for potensielt dødelige sykdommer som meslinger og polio, fordi de inngår i vaksinasjonsprogrammet den norske staten tilbyr norske barn, er slike sykdommer fremdeles en trussel mot liv og helse i land der myndighetene ikke har mulighet til å kjøpe inn vaksiner til lokale barn. United Nations Foundation, vaksinealliansen Gavi og UNICEF jobber aktivt for å vaksinere barn mot livstruende sykdommer, og nå har Boots Apotek inngått et samarbeid med dem for å bidra til at enda flere barn kan få vaksiner. Fra denne høsten vil Boots apotek donere vaksiner når kunder får satt vaksiner hos oss. Slik kan kundene ikke bare beskytte seg selv og sine nærmeste mot livstruende sykdom, men også bidra til å beskytte barn og samfunn i utviklingsland.


I samarbeid med United Nations Foundation.

*Boots Apotek og AHN Apotekdrift AS garanterer en minstesum til vaksinasjonsprogrammet i 2020/2021 som tilsvarer 100 000 vaksiner. 

Vaksiner redder liv
Over 1,5 millioner mennesker mister hvert år livet på grunn av sykdommer det finnes effektive vaksiner mot. Klimaforandringer, konflikter og urbanisering øker faren for utbrudd av livstruende sykdommer. (Gavi)

 

Barnevaksinasjon nytter

Vaksinering mot vanlige barnesykdommer redder mellom to og tre millioner barns liv hvert år. Meslingvaksine har alene forebygget 23, 2 dødsfall fra år 2000 til 2018. 2,5 milliarder barn har blitt vaksinert mot polio siden år 2000. Antallet lammelser i forbindelse med polio har falt med 99 % siden 1988, fra 350 000 til færre enn 200 i 2019 (UNICEF)

 

Vaksiner forebygger fattigdom

Studier viser at vaksinering reduserer utgifter til medisinsk behandling, øker sjansen for at barn får skolegang og øker sjansen for at barn blir produktive familiemedlemmer og bidragsytere til samfunnet på sikt. Dette alene kan forhindre at millioner av mennesker havner i ekstrem fattigdom. (Harvard, 2018)

 


http://shotatlife.org

Boots Norway © 2021