Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

Tips mot gnagsår

Gnagsår oppstår når huden utsettes for vedvarende gnissing. Huden blir rød, varm og det dannes væskefylte blemmer. Gnagsår kan for eksempel oppstå når du går mye, har nye sko, er ute på tur eller går på ski. 

Lange turer og vonde sko kan forårsake gangsår. Heldigvis finnes det forebyggende og lindrende produkter som hjelper både før, under og etter skaden er skjedd.

Her er våre beste tips mot gnagsår

For å unngå gnagsår bør du forsøke å holde føttene tørre. Blir sokker eller strømper våte, øker faren for gnagsår. Det kan være lurt å bruke 2 strømper utenpå hverandre med en fin, tynn ullstrømpe nærmest huden for å minske friksjon. Unngå bomullssokker. 

Når du skal sette på gnagsårplaster bør du varme det i håndflaten før du setter det på. Da sitter det bedre. Ved ekstra belastninger kan du bruke sportstape over gnegsårplasteret for at det skal holde seg på plass. Gnagsårplaster eller silketape kan brukes forebyggende på ekstra utsatte partier, som for eksempel på hælene. 

Jevnlig bruk av fotkrem holder føttene myke og kan forebygge gnagsår.

 

Slik behandler du gnagsår 

Gnagsårsplaster kan settes på rød hud med/uten blemme og brukes til gnagsåret er helbredet. Har det gått hull på blemmen, rens med desinfiserende middel, alternativt såpe og vann og sett på gnagsårplaster når huden er tørr. Dersom blemmen innholder blod; unngå å ta hull på blemmen da dette øker risikoen for infeksjon. Ved mistanke om infiserte sår bør dette undersøkes nærmere. Hvis blemmen er svært smertefull og væsken ikke innholder blod kan du bruke en steril skarp nål til å punktere blemmen. Stikk forsiktig flere hull i kanten på blemmen, men la overliggende hud være. Ha på sårsalve og dekk blemmen med vanlig plaster.

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021