Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Hva er hodelus, og hvordan blir du kvitt det?

Hodelus er et kjent problem for mange barn i barnehage- og skolealder. Da kan det være greit å ha både lusekam og behandling lett tilgjengelig for å unngå langvarig plage og videre smitte. 

Lus kan forekomme hele året, og derfor er det viktig med regelmessig undersøkelse av håret.

Hodelus forekommer hyppig blant barn som går i barnehagen eller på skole. Mange barn opplever å få lus en eller annen gang. Hodelus er blodsugende parasitter som lever i hodebunnen. De er grå (gjennomsiktige), brune eller svarte. Har de nylig sugd blod, kan de være rødlige.

 

Lengden på lusa varierer fra 2 mm - 4 mm. Eggene er 0,3 x 0,8 mm og er festet godt til hårstråene. Et uklekket egg er gulhvitt og gjennomsiktig. Når egget er klekket blir det kun igjen et papiraktig hvitt skall. Kløe i hodebunnen er et vanlig tegn på hodelus, men ikke alle opplever dette. Andre tegn på smitte er sår og infeksjoner i hodebunn på grunn av kløe. Avføring fra lus (svart pulver) kan av og til sees på puten eller kragen.

Viktig om hodelus:

  • Lusesmitte har ikke noe å gjøre med hygiene. Lusa trives godt i rent hår.
  • Lus ikke kan fly eller hoppe.
  • Lusesmitte skjer ved at en lus kryper fra en persons hode til en annen ved nærkontakt.
  • Det er liten sannsynlighet for at lus smitter gjennom hodeplagg, børster og kammer, likevel anbefales det ikke at man låner dette av andre for å hindre smitte.
  • Man bør foreta en grundig lusesjekk om noen i omgangskretsen er smittet.
  • Lusesmitte forekommer hele året og er ikke sesongavhengig.
  • Ved påvist lus, snakk med hverandre for å begrense omfanget.
  • Lusesjekk og behandling.

 

Lus opptrer nå hele året og det er derfor viktig med regelmessig sjekk fordi det er den eneste måten å begrense omfanget på. Mistenker man lus, bør man undersøke systematisk og nøye med hjelp av en fintannet lusekam, forstørrelsesglass og godt lys. Det er vanlig at hodelus er i nakken, bak ørene og oppover mot issen. Ved behandling av hodelus brukes lusekam og lusemiddel. Dette gjentas etter 8-10 dager, avhengig av hvilket produkt du bruker. Det finnes også et middel som kan brukes for å forebygge lus.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024