Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 13.02.2024 Publisert 01.03.2021
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Har du eldre i familien?

Det er mye du som pårørende kan gjøre for et eldre menneske, men det står også et offentlig eller privat apparat som kan hjelpe.

Eldre par på turEldre par på tur

Det finnes mange problemløsende hjelpemidler som kan øle livskvaliteten til familiens eldre. 

Medisin og resept

Boots apotek kan hjelpe til med å holde orden på medisiner og resepter. Noen ganger kan det være vanskelig å vite om reseptene er gyldige eller om det er mer igjen på dem. Hvis du lar apoteket oppbevare reseptene dine kan du få beskjed når du trenger nye resepter. Da kan du også ringe når du vil hente medisinen din, så er den klar når du kommer. Gamle medisiner som du ikke lenger bruker kan du ta med til apoteket for forsvarlig destruksjon.

Dosering

Det er viktig at eldre får riktig dose medisin til rett tid. Da kan en dosett være til god hjelp. En tablettdeler, som lett deler piller i to, kan også være aktuell. Det samme kan pilleknuseren, som er god å ha dersom medisinen trengs å knuses.

Underernæring

Mange eldre er underernærte. Underernæring øker risikoen for komplikasjoner, reduserer motstand mot infeksjoner, forverrer fysisk og mental funksjon, gir redusert livskvalitet, forsinker rekonvalesensen og gir økt dødelighet. På apoteket kan du få kjøpt fullverdige næringsdrikker som sikrer et daglig inntak av kalorier, vitaminer og mineraler.

Offentlig hjelp

Når behovet for hjelp og støtte er større enn du som pårørende kan gi, kan du, i samarbeid med den eldre selv, søke hjelp fra det offentlige. Du kan søke hjemmebaserte tjenester som hjelp til rengjøring, matlaging og personlig stell. Dere kan også søke om hjemmesykepleie, plass i omsorgsbolig eller plass på dag- og eldresenter.

Kontakt kommunehelsetjenesten i kommunen din, eller slå opp på www.norge.no.

Du har rett til 20 dagers permisjon for pleie av nære pårørende i livets sluttfase. For å vite mer, se på nettstedet www.nav.no, eller kontakt NAV-kontoret i kommunen eller bydelen din.

Relevante produkter

Boots Norway © 2024