Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 25.03.2024 Publisert 06.04.2022
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Derfor lekker gravide

Selv om det å være gravid for de aller fleste er en fantastisk opplevelse, er det ikke bare rosenrødt. For eksempel opplever mange urinlekkasje når en ny verdensborger er midlertidig bosatt i magen. Med truseinnlegg og bind fra TENA er det heldigvis lite du trenger å bekymre deg for.

 

Kikki Lowzow Holli, sykepleier og produktspesialist for TENA i Essity, sier lekkasjer er helt vanlig både under og etter svangerskapet. Det er flere årsaker til dette. Under graviditet gjennomgår kroppen mange fysiske forandringer for å imøtekomme fosterets vekst og utvikling. Blant annet blir det et økt press på blæren og bekkenbunnsmuskulaturen ettersom livmoren utvider seg når babyen vokser. Dette resulterer gjerne i hyppigere toalettbesøk og mye mindre volum i blæren enn til vanlig.

– Når du er gravid frigjøres svangerskapshormonet progesteron i kroppen som gjør både vev og muskler mykere og forbereder kroppen på fødselen. Dette reduserer styrken i bekkenbunnsmusklene som støtter og kontrollerer urinstrømmen, og det kan lett oppstå små urinlekkasjer ved aktivitet og når du f.eks. trener, ler, hoster, eller nyser.

 

I tillegg er det ikke uvanlig med noe væskeansamling i ben og føtter som finner veien tilbake til blodbanen når du ligger eller sitter med bena høyt, noe som igjen bidrar til økt

urinproduksjon med hyppigere vannlating om natten.

 

Fem om dagen

Så hva kan gjøres for å begrense lekkasjene? Kikki Lowzow Holli anbefaler alle gravide å sette av tid hver dag til såkalt bekkenbunnstrening, Fem minutter med daglig trening kan gi en merkbar effekt hvis du har problemer med å holde tett. Det er også viktig å trene bekkenbunnsmuskulaturen forebyggende. Treningen må gjøres riktig, regelmessig og over tid for at den skal ha god effekt og anbefales til alle under graviditet og etter fødsel.

 

Styrkeknipet

Knip bekkenbunnsmuskulaturen så stramt du kan. Hold i fem sekunder. Slapp av i fem sekunder. Repeter fem til ti ganger. Når du klarer å holde knipet opptil 8-10 sekunder, kan du legge på 3-4 harde og raske sammentrekninger på slutten.

 

Hurtighetsknipet

Knip så hardt du kan i to sekunder. Slapp deretter av i to sekunder. Gjør dette fem til ti ganger om dagen – og hver gang du kjenner at et nys, en host eller latter er på vei.

Les mer og se videodemonstrasjon av øvelsene på tena.no

 

Velg riktig truseinnlegg eller bind!

 

TENA er verdensledende på utvikling av produkter og innsikt i inkontinens. Målet er hele tiden og utvikle å tilby produkter som gjør hverdagen for de som opplever lekkasjer så enkel som mulig. Holli sier det er viktig å få frem at tradisjonelle menstruasjonsbind ikke er utviklet for inkontinens, og derfor ikke egner seg til å absorbere urin.

­– Truseinnleggene og bindene fra TENA er like tynne som vanlige truseinnlegg og bind samtidig som de absorberer urin raskt for å beskytte huden mot fukt og sjenerende lukt. Med riktig beskyttelse kan du være deg selv uten bekymringer. Vi anbefaler å bruke TENA Discreet truseinnlegg og bind, eller den nye serien TENA Silhouette med sorte truseinnlegg og bind for dråpe- og små lekkasjer.

 

– Husk at én av tre kvinner over 35 år opplever urinlekkasjer i løpet av livet. Tren bekkenbunnsmuskulaturen og bruk beskyttelse fra TENA. Ikke la lekkasjen hemme deg eller styre livet ditt.

Boots Norway © 2024