Tips mot gnagsår

promo-box-picture-1

Gnagsår oppstår når huden utsettes for vedvarende gnissing. Huden blir rød, varm og det dannes væskefylte blemmer. Gnagsår kan for eksempel oppstå når du går mye, har nye sko, er ute på tur eller går på ski.


Her er våre beste tips mot gnagsår 

  • For å unngå gnagsår bør du forsøke å holde føttene tørre. Blir sokker eller strømper våte, øker faren for gnagsår. Det kan være lurt å bruke 2 strømper utenpå hverandre med en fin, tynn ullstrømpe nærmest huden for å minske friksjon. Unngå bomullssokker. 
  • Når du skal sette på gnagsårplaster bør du varme det i håndflaten før du setter det på. Da sitter det bedre. Ved ekstra belastninger kan du bruke sportstape over gnegsårplasteret for at det skal holde seg på plass. Gnagsårplaster eller silketape kan brukes forebyggende på ekstra utsatte partier, som for eksempel på hælene. 
  • Jevnlig bruk av fotkrem holder føttene myke og kan forebygge gnagsår.


Slik behandler du gnagsår 


Gnagsårsplaster kan settes på rød hud med/uten blemme og brukes til gnagsåret er helbredet. Har det gått hull på blemmen, rens med desinfiserende middel, alternativt såpe og vann og sett på gnagsårplaster når huden er tørr. Dersom blemmen innholder blod; unngå å ta hull på blemmen da dette øker risikoen for infeksjon. Ved mistanke om infiserte sår bør dette undersøkes nærmere. Hvis blemmen er svært smertefull og væsken ikke innholder blod kan du bruke en steril skarp nål til å punktere blemmen. Stikk forsiktig flere hull i kanten på blemmen, men la overliggende hud være. Ha på sårsalve og dekk blemmen med vanlig plaster.

 

 


Aktuelle produkter

Compeed Gnagsårplaster Medium 5 stk

109,90

Compeed Gnagsårplaster Extreme 5 stk

119,90

Compeed Gnagsårplaster Small, 6 stk.

109,90

Compeed Gnagsårplaster Mix, 3 Størrelser, 5 stk.

119,90


Lik, Følg eller Del på sosiale medier