Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

VAKSINE MOT DIFTERI, POLIO, KIKHOSTE OG STIVKRAMPE

(DTP-IPV-vaksine)Vaksiner for voksne

I Norge tilbys mange ulike vaksiner som en del av barnevaksinasjonsprogrammet. Etter dette er det imidlertid opp til hver enkelt å passe på sin vaksinestatus. 

Noen av de vaksinene som er inkludert i barnevaksinasjonsprogrammet krever booster-doser i voksen alder for at man fremdeles skal ha tilstrekkelig effekt av vaksinene. Generelt anbefaler norske myndigheter at alle har beskyttelse mot de sykdommene det vaksineres mot i barnevaksinasjonsprogrammet. Du må selv passe på at du får tatt de vaksinene som er anbefalt.


Difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt.

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert for disse sykdommene, ofte gjennom barnevaksinasjonsprogrammet, anbefales å få satt en boosterdose hvert tiende år for å sikre at vaksinasjonen fortsatt har ønsket effekt. 


Difteri

Difteri er en akutt infeksjon i øvre luftveier som skyldes difteribakterier. Bakteriene danner giftstoffer som gir stor hevelse i slimhinnene i halsen slik at det blir vanskelig å puste. Giftstoffene kan også angripe hjerte-, nyre og nervevev. Sykdommen kan være dødelig, og forekommer i deler av Europa og i andre verdensdeler.

Stivkrampe

Stivkrampe (tetanus) skyldes en bakterie som kan finnes i jordsmonn. Bakterien danner giftstoffer som angriper nervesystemet og gir muskelstivhet og smertefulle kramper. Smitte kan skje når bakterien kommer i kontakt med sår. Sykdommen har høy dødelighet, men smitter ikke fra person til person. Stivkrampe er sjeldnere i Norden enn i varmere strøk, men kan forekomme.

Kikhoste

Kikhoste (pertussis) er en luftveisinfeksjon med langvarige (6–12 uker) og kraftige hosteanfall. Kikhoste kan føre til pustestans hos spedbarn og små barn, hjernebetennelse med påfølgende hjerneskade, og i sjeldne tilfeller til død. Også hos større barn og voksne kan sykdommen gi langvarige plager. Sykdommen er svært smittsom, nær 100 % fikk sykdommen før man begynte å vaksinere.

Poliomyelitt

Poliomyelitt er en virussykdom som vanligvis gir forkjølelsessymptomer, smerter i kroppen eller magesyke. Den kan gi hjernebetennelse (encefalitt) og kan føre til varige lammelser. Dødsfall forekommer. Norge er i dag poliofritt, men uvaksinerte personer kan bli smittet under reiser og dermed smitte andre uvaksinerte etter hjemkomst.Hvordan får jeg tatt vaksine?

Du kan selv se hvilke vaksiner du har tatt ved å gå inn på Vaksinetjenesten på Helsenorge.no. Der kan du også skrive ut vaksinasjonskort på norsk og engelsk for deg selv og dine barn under 16 år.


Hvordan får jeg tatt vaksine?

Du kan få satt vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt i Boots apotek eller hos fastlegen. Vaksinen er reseptbelagt, og kan bestilles gjennom våre samarbeidspartnere. Du velger selv hvilket apotek du ønsker å få satt vaksinen på. 


Utvalg av nettleger (selvstendige legetjenester) der resept kan bestilles fra:


Boots Norway © 2024