Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen
Smittsom Hjernehinnebetennelse MeningokokksykdomSmittsom Hjernehinnebetennelse Meningokokksykdom

Smittsom Hjernehinnebetennelse/Meningokokksykdom

Sykdommen skyldes meningokokkbakterier og smitter via spytt. Det finnes flere undergrupper av meningokokkbakterier. Friske personer kan ha meningokokker i halsen uten å bli syke, men de kan smitte andre. Hos enkelte smittede kan bakteriene finne veien til hinnene rundt hjernen og gi hjernehinnebetennelse, noen ganger kan bakteriene formere seg i blodet, blodforgiftning og skade viktige organer.

Sykdommen utvikler seg ofte raskt. Vanlige tegn på hjernehinnebetennelse er høy feber, nedsatt allmenntilstand, hodepine, nakke- og ryggstivhet, kvalme, brekninger, lysskyhet og kramper

Ungdommer har høyere risiko for smitte sammenlignet med resten av befokningen. Ungdommer deltar ofte i aktiviteter som øker risikoen for smitte, som tett samvær med andre ungdommer over flere dager, festing, høyt alkoholforbruk, deling av flasker og sigaretter, aktiv eller passiv røyking og lite søvn.

I Norge gjelder dette spesielt russefeiring, men kan også være aktuelt ved festivaler, idrettssamlinger ungdomsleir og lignende. Gode forebyggende tiltak er å unngå å dele flasker/glass med andre, unngå røyking og passe på å få nok søvn. Det finnes også vaksiner mot de vanligste meningokokkene som forårsaker alvorlig sykdom.

Les mer om sykdommen og hvem som bør ta vaksine på FHI.

Kilde: fhi.no, nhi.no

Boots Apotek setter vaksine

1. Resept

Få resept fra nettlege eller fastlege*

3. Møt opp i apoteket

og vaksinen blir satt 

4. Vent 20 minutter

Vaksinen settes og du venter 20 minutter.

*Influensavaksine trenger ikke resept fra lege, rekvireres av farmasøyt i apoteket

Kontakt din fastlege eller en nettlege for å få resepten som kreves før vaksinering hos oss på apoteket

Boots Norway © 2024