VAKSINE MOT SKOGFLÅTTENCEFLITT
(TBE-vaksine)Hva er TBE?

Skogflåttencefalitt (TBE) er en av sykdommene flått kan være bærere av. Skogflåttencefalitt er en virussykdom som er sjelden, men alvorlig. Viruset finnes i spyttkjertlene hos flåtten, og kan dermed overføres ved bitt. Symptomene på skogflåttencefalitt kommer etter 1-2 uker, og kan ligne influensa.

En tredjedel av de som blir smittet av skogflåttencefalitt vil utvikle hjernebetennelse som kan gi varige skader på nervesystemet. Det finnes ingen legemidler som kan behandle TBE, men sykdommen kan forebygges med vaksine. Vaksinering anbefales deg som oppholder deg mye i skog ved kyst-områder i Norge, eller i utlandet der smitten forekommer for eksempel Øst-Europa og Sverige.


TBE-vaksine

Skogflåttencefalitt (TBE) er en av sykdommene flått kan være bærere av. Skogflåttencefalitt er en virussykdom som er sjelden, men alvorlig. Viruset Du kan få satt TBE- vaksine i Boots apotek eller hos fastlegen. Du velger selv hvilket apotek du ønsker å få satt vaksinen på. Vaksinen er reseptbelagt, og kan bestilles gjennom våre samarbeidspartnere. Les mer om flått og flåttbårne sykdommer HER


Mistenker du at du har utviklet sykdom i forbindelse med flåttbitt, skal du ta kontakt med lege!Resept kan bestilles fra:

E-vaksine garanterer resept innen 24 timer etter at bestillingen er bekreftet.

Maja.no garanterer resept innen 15 minutter etter at bestillingen er bekreftet.


Boots Norway © 2021