Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Publisert 27.02.2023
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Retinolrutine for nybegynnere

Det er et enormt fokus på retinol om dagen, med god grunn. Her kommer en enkel guide til hvordan man kan bygge en hudpleierutine med No7 Pure Retinol. 

Pure Retinol fra No7 er et effektivt, men mildt produkt, med innkapslet retinol, som tåles godt av de fleste hudtyper. 

Retinolserumet No7 Pure Retinol Night Concentrate 0,3% retinol, inneholder en konsentrasjon retinol som er perfekt for nybegynnere, eller de som ønsker å bruke retinol hver kveld, uten å svekke hudbarrieren. Formelen inneholder også bisabolol, fra kamille, som kan redusere irritasjon, samt peptider, som kan bidra til å dempe potensielle bivirkninger av retinol, i tillegg til å stimulere kollagenproduksjon. 


4-STEGS RUTINE

Dette er en kveldsrutine. No7 Pure Retinol skal kun brukes på kvelden, husk å bruke solkrem med minimum SPF30 på dagtid hver dag. Hudbarrieren kan svekkes når man bruker retinol, noe som kan føre til solskader i ansiktet om man ikke bruker solkrem på dagtid.  

 1. Etter rens, vent til huden er helt tørr, påfør No7 Pure Retinol serum, 1-2 pump er nok produkt. Vent til produktet er absorbert, før du påfører noe annet. 
 2. Påfør deretter øyekrem med retinol, på huden under øynene, men ikke på øyelokket.
 3. Påfør et pleiende serum i hele ansiktet, med unntak av rundt øynene. Vichy Mineral 89 er et godt valg, fordi serumet har probiotika og niacinamide, som vil virke beroligende og styrke hudbarrieren, samt kunne bidra til ferre bivirkninger av retinol. 
 4. Har man tørr, sensitiv eller normal hud er det en fordel å velge en fuktighetskrem som tilfører mye fukt, virker beroligende og beskytter huden. I så måte er La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 et særdeles godt valg. Har man fet eller kombinert hud kan man velge en lettere krem, som likevel gir fukt, som samt har beroligende og styrkende ingredienser. Da passer CeraVe Facial Moisturising Lotion fint. 

 


RETINOL OG FUKTIGHETSKREM

Når man bruker retinol er det lurt å bruke en god fuktighetskrem for å motvirke tørrhet og irritasjon. Ofte kan man flasse, få små kviser og røde partier når man starter med retinol, dette er vanlig. 

Om man bruker fuktighetskrem etter rens og før man påfører retinol reduserer man hudens sensitivtet for retinol. Kremen bør få absorbere helt før man påfører retinol. 

Om man bruker fuktighetskrem samtidig eller direkte etter påføring av retinol risikerer man å redusere konsentrasjonen av retinol fordi den "blandes ut" med kremen. 

Om man påfører fuktighetskrem ca. 30 minutter etter påføring av retinol får man full effekt av retinolen, men fyller også på med fuktighet og kan dermed unngå bivirkning som tørr hud. 


TIPS TIL NYBEGYNNEREN

 • Begynn forsiktig og bygg opp toleranse. Bruk 1-2 kvelder i uken i begynnelsen, ikke rett etter hverandre. Deretter øker du antallet kvelder gradvis, slik bygger du opp en god toleranse i huden. Om du opplever irritert hud, ta en liten pause og start igjen. 
 • Retinol brukes på ren og tørr hud etter rens (rekkefølge: rens, retinol, beroligende/pleiende serum om man bruker det, øyekrem, fuktighetskrem).
 • Ca. en ert retinol er nok produktmengde. No7 Pure Retinol serum er 1-2 pump. 
 • Ikke bruk retinol rundt øynene med mindre produktet er spesifikt formulert for øyepartiet (øyekrem med retinol).
 • Når man bruker retinol i rutinen på kvelden skal man bruke solkrem i rutinen på morgenen.
 • Retinol skal ikke brukes av gravide, ammende eller om du sliter med benskjørhet. 
 • Men bør unngå å bruke eksfolierende syrer og andre aktive ingredienser når man starter opp med retinol. 
Boots Norway © 2024