Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

FØFLEKKSKANNING

Normal pris for skanning av første føflekk er kr. 399 deretter koster det kr. 150 per føflekk. 

Alle våre apotek utfører føflekkskanning. Finn ditt nærmeste apotek her

Har du en føflekk du er bekymret for kan du gå på apoteket og få den undersøkt.

Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder føflekkreft. Dette er en kreftform som utvikles raskt, så regelmessig sjekk av føflekker er viktig slik at hudforandringer oppdages tidlig. Det er viktig med tidlig diagnose, for denne kreftformen kan utvikle seg veldig raskt. At føflekkreft oppdages tidlig kan derfor ha stor betydning for overlevelsen. Siden oppstart av tjenesten i 2010 er over 500 krefttilfeller oppdaget via føflekkskanning i Boots Apotek- halvparten av disse ondartet føflekkreft.

Undersøkelse i Boots Apotek

Har du en føflekk du er bekymret for kan du komme på drop-in  på Boots apoteke og få den undersøkt. I våre apotek vil du møte kvalifisert apotekpersonell som tar bilde av føflekken, med et apparat som har en spesiell lysteknologi som ser noen mm under huden. Bildet sendes elektronisk til hudlege hos ScreenCancer for analyse. Kunden får svar fra ScreenCancer i løpet av 1-2 uker, når bildet er analysert om føflekken er ok eller om den trengs å undersøkes videre.

Undersøkelse av lege

En eventuell diagnose stilles ikke i apoteket, det er først etter videre undersøkelser hos lege at dette eventuelt skjer. Fordi føflekker kan utvikle seg over tid, er det viktig å hele tiden sjekke føflekkene sine og følge med på om noen av de endrer seg i form, farge, avgrensning, størrelse og om de begynner å blø eller klø.

Er du i risikosonen? Ta risikotest her (i samarbeid med ScreenCancer)

Husk ABCDE - de hjelper deg å sjekke føflekkene dine

Norge er på verdenstoppen i forekomst av føflekkreft. Vi oppfordrer til å sjekke føflekkene jevnlig og få mistenkelige føflekker undersøkt. 
Vær spesielt oppmerksom på føflekker som forandrer seg, vokser, endrer farge, som blør, som klør eller de som skiller seg vesentlig ut fra de andre! 

Med ABCDE-verktøyet kan du finne føflekker som trenger å undersøkes av lege. Hent solhjulet med ABCDE-reglene gratis i ditt nærmeste Boots Apotek eller ta risikotest her.

 • A - asymetri
  Være oppmerksom på føflekker med uregelmessig form. Dersom du deler føflekken på midten skal begge sidene være noenlunde symmetriske.
 • B - begrensning
  Du bør sjekke om føflekken har en uklar, uregelmessig og utflytende avgrensing mot normal hud.
 • C - kulør eller farge
  Se etter om føflekken har ujevn farge og spesielt om den er svart eller blåsvart.
 • D - diameter
  Føflekker over 5-6 mm er mistenkelige.
 • E - endring
  Vær oppmerksom på om føflekken forandrer form, farge, størrelse eller om den begynner å klø eller blø.

 

Helsetjenester hos Boots ApotekHelsetjenester hos Boots Apotek
BlodtrykksmålingBlodtrykksmåling
InhalasjonsveiledningInhalasjonsveiledning
Bestill reseptvarerBestill reseptvarer
Vaksinasjon hos Boots ApotekVaksinasjon hos Boots Apotek
MedisinstartMedisinstart
Boots Norway © 2021