Tilgjengelig for kjøp på nett mellom 8 og 16

Dette produktet må selges med veiledning av Farmasøyt, og er derfor kun tilgjengelig for kjøp på nett mellom kl 08.00 og 16.00 på hverdager.

Du kan allikevel kjøpe produktet på ditt nærmeste Boots Apotek.

Finn ditt apotek og se åpningstider.

Egenerklæring for kjøp

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

FØFLEKKSKANNING


Har du en føflekk du er bekymret for kan du gå på apoteket og få den undersøkt.

Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder føflekkreft. Dette er en kreftform som utvikles raskt, så regelmessig sjekk av føflekker er viktig slik at hudforandringer oppdages tidlig. Det er viktig med tidlig diagnose, for denne kreftformen kan utvikle seg veldig raskt. At føflekkreft oppdages tidlig kan derfor ha stor betydning for overlevelsen. Siden oppstart av tjenesten i 2010 er over 500 krefttilfeller oppdaget via føflekkskanning i Boots Apotek- halvparten av disse ondartet føflekkreft.


Undersøkelse i Boots Apotek

Har du en føflekk du er bekymret for kan du komme på drop-in  på Boots apoteke og få den undersøkt. I våre apotek vil du møte kvalifisert apotekpersonell som tar bilde av føflekken, med et apparat som har en spesiell lysteknologi som ser noen mm under huden. Bildet sendes elektronisk til hudlege hos ScreenCancer for analyse. Kunden får svar fra ScreenCancer i løpet av 1-2 uker, når bildet er analysert om føflekken er ok eller om den trengs å undersøkes videre. 

Undersøkelse av lege

En eventuell diagnose stilles ikke i apoteket, det er først etter videre undersøkelser hos lege at dette eventuelt skjer. Fordi føflekker kan utvikle seg over tid, er det viktig å hele tiden sjekke føflekkene sine og følge med på om noen av de endrer seg i form, farge, avgrensning, størrelse og om de begynner å blø eller klø.


Normal pris for skanning av første føflekk er kr. 399 deretter koster det kr. 150 per føflekk. 
Finn apotek som utfører føflekkskanning her!


Husk ABCDE - de hjelper deg å sjekke føflekkene dine

Norge er på verdenstoppen i forekomst av føflekkreft. Vi oppfordrer til å sjekke føflekkene jevnlig og få mistenkelige føflekker undersøkt. 
Vær spesielt oppmerksom på føflekker som forandrer seg, vokser, endrer farge, som blør, som klør eller de som skiller seg vesentlig ut fra de andre! 

Med ABCDE-verktøyet kan du finne føflekker som trenger å undersøkes av lege. Hent solhjulet med ABCDE-reglene gratis i ditt nærmeste Boots Apotek eller ta risikotest her.


A - asymetri

Være oppmerksom på føflekker med uregelmessig form. Dersom du deler føflekken på midten skal begge sidene være noenlunde symmetriske.

B - begrensning

Du bør sjekke om føflekken har en uklar, uregelmessig og utflytende avgrensing mot normal hud.

C - kulør eller farge

Se etter om føflekken har ujevn farge og spesielt om den er svart eller blåsvart.

D - diameter

Føflekker over 5-6 mm er mistenkelige.

E - endring

Vær oppmerksom på om føflekken forandrer form, farge, størrelse eller om den begynner å klø eller blø.


Er du i risikosonen? Ta risikotest her (i samarbeid med ScreenCancer)

Boots Norway © 2021