Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Så enkelt tok Yvonne føflekkskanning hos Boots Apotek

Nordmenn er helt i verdenstoppen når det gjelder antall tilfeller av føflekkreft. De siste 7 årene er over 1 200 hudkreft tilfeller oppdaget gjennom føflekkskanning i Boots apotek, over 1/4 av disse var føflekkreft. I tillegg er det oppdaget flere tusen solskader, precancer og andre hudtilstander som trenger behandling.

dame sjekker føflekk med føflekkskanning hos boots apotekdame sjekker føflekk med føflekkskanning hos boots apotek

UTSATT SJEKK LENGE: Yvonne Hoff er en travel tobarnsomor og forteller at hun lenge har utsatt føflekksjekken.

I en travel hverdag tenker kanskje flere av oss at en føflekksjekk er litt stress, kanskje til og med litt kjedelig. Slik var det med tobarnsmoren Yvonne Hoff (40). – Jeg tror mange utsetter en slik sjekk og tenker at det ikke er så viktig. Etter at en nær venninne av meg brått mistet faren sin til føflekkreft, ble jeg mer bevisst på mine egne føflekker. Dette er hennes erfaring med å få utført føflekkskanning på drop-in time hos Boots Apotek.

På Boots Apotek Vika blir hun møtt av apoteker Christoffer Lamøy som tar henne med inn på et lukket rom for å ta bilde av føflekken. Apparatet som benyttes til å ta bilde av føflekken bruker en spesiell lysteknologi som ser noen millimeter ned i huden. Yvonne møter til drop-in time hos Boots Apotek for å få undersøkt en føflekk hun er usikker på. I løpet av 10 minutter var prosessen på apoteket gjennomført og saken videresendt til ScreenCancer og deres hudlege. I løpet av én uke får Yvonne beskjed om føflekken er ok, eller om den må undersøkes videre. Når bildet av føflekken er tatt, sendes disse elektronisk til en hudlege hos samarbeidspartneren ScreenCancer for en analyse.

– Jeg er mye mer forsiktig nå

Som mange andre nordmenn har Yvonne tidligere vært ivrig med soling og solarium. Ifølge Kreftforeningen har opp mot 90 prosent av hudkreft en sammenheng med UV-stråler, som hovedsakelig kommer fra sol og solarium.

– Nå som jeg har blitt eldre har jeg for eksempel sluttet helt med solarium. Aldri om jeg gjør det lenger – da bruker jeg heller selvbruning. Jeg har blitt mye mer bevisst på hvor viktig det er å ta vare på huden, og ikke minst hvor skadelig overdreven soling kan være, sier hun.

Her finner du våre beste tips om sol og solbeskyttelse

For å minske risikoen for hudkreft kan du følge Kreftforeningens fem råd:

  1. Begrens tiden i sterk sol
  2. Oppsøk skygge
  3. Bruk klær, noe på hodet og solbriller
  4. Bruk rikelig med solkrem, faktor 30 eller høyere
  5. Ikke bruk solarium

- At jeg bare kan dra innom et Boots Apotek gjør at det er mye lavere terskel for å faktisk ta den sjekken. Ikke minst får man det hele til en veldig fornuftig pris, avslutter hun. Yvonne er glad for at det finnes et tilbud som gjør det enkelt å få undersøkt føflekker man er usikre på.

1. Egen observasjon

Du har en eller flere føflekker som du ønsker å sjekke.

3. Møt opp i apoteket

Vi tar bilde av føflekken/føflekkene

4. Vurdering av hudlege

Svar gis i løpet av 1 uke.

Det finnes solkrem til alle behov

Christoffer Lamøy er apoteker hos Boots Apotek Vika i Oslo. Han forteller at solkrem er et av de enkleste grepene du kan ta for å beskytte huden og ikke minst føflekkene dine. – Vi har solkrem til alle hudtyper. Om du har sensitiv hud eller blir lett solbrent, om du har tørr hud eller er plaget av urenheter, så kan vi hjelpe deg å finne riktig solkrem, sier Lamøy.

Viktig med solvett

Når sommersolen titter frem er det fristende å sole seg så mye som mulig. Selv om solkrem gir beskyttelse, er ikke det alene nok for å unngå solskader. – De med lys hudtype er mer utsatt for solforbrenning enn de som har mer naturlig solbeskyttelse på grunn av mørkere hudtype. Lysere hudtyper er også mer utsatt for føflekkreft. Det er kombinasjonen av intens soling og lyse hudtyper som gjør at nordmenn er på verdenstoppen i forekomsten av føflekkreft, forteller Lamøy.

BRUK SOLKREM: Christoffer Lamøy er apoteker og påpeker av bruk av solkrem er et viktig grep for å beskytte huden mot UV-stråling.

Solkrem til ansikt og kropp

Boots Norway © 2024