Føflekkskanning på Boots apotek

doctor-picture

Nordmenn er et solhungrig folk, som vet å nyte solen når vi har sjansen. Kombinasjonen av lysere hudtype og intens soling er imidlertid ikke alltid like heldig. En konsekvens av nordmenns solvaner er en lite hyggelig pall-plassering blant land med høy forekomst av føflekkreft. Det er viktig at føflekkreft oppdages tidlig, og det er heldigvis mye du kan gjøre for å holde øye med føflekkene dine

Finn apotek som utfører føflekkskanning her!

Forebygging er den beste måten å redusere faren for føflekkreft på. Å unngå overdreven soling sammen med bruk av god solbeskyttelse er det viktigste du kan gjøre. De fleste hudkrefttilfeller forårsakes av soleksponering.

Føflekkreft er en krefttype som kan utvikle seg raskt. Derfor er tidlig diagnose viktig for overlevelse.

ABCDE-reglene gir deg noen enkle ting å se etter når du vurderer dine egne føflekker. Se etter føflekker som:

  •           Forandrer seg
  •           Vokser
  •           Endrer farge
  •           Som blør
  •           Som klør
  •           Som skiller seg vesentlig ut fra de andre! 

Gjør det til en god vane å undersøke føflekkene dine ofte. Sjekk også dine nærmeste. Menn er i risikogruppen for føflekkreft fordi de ofte ikke er flinke til å bruke solbeskyttelse og kan ha en høyere terskel for å oppsøke lege enn det kvinner har.

Føflekkskanning

Finner du en føflekk du bekymrer deg for, kan du raskt, enkelt og sikkert få den skannet hos Boots apotek. Alle som utfører føflekkskanning hos Boots apotek har spesialkompetanse på dette. Apparatet som brukes tar bilder ved hjelp av en spesiell lysteknologi som tar bilde noen millimeter ned i huden. Bildene som tas i apoteket sendes til hudleger med lang erfaring i vurdering av slike bilder. Du vil få tilbakemelding på om føflekken ser ok ut eller om det anbefales videre undersøkelser. Normal pris for skanning av første føflekk er kr. 399 deretter koster det kr. 150 per føflekk.

Les mer om føflekkskanning her

Finn apotek som utfører føflekkskanning her!


Del, Lik eller følg oss på sosiale medier