Bli kvitt dårlig ånde

Dårlig ånde, spesielt om morgenen, er vanlig, og noe de fleste vil oppleve fra tid til annen. Her er våre beste råd mot dårlig ånde.

Dårlig åndeDårlig ånde

Munntørrhet og bakterier kan forårsake dårlig ånde, men det finnes rutiner og produkter som kan hjelpe mot ubehagelig lukt.

De beste rådene mot dårlig ånde

Puss tennene på alle sider

Det er viktig å pusse tennene med fluortannkrem, og å passe på å rense godt mellom tennene med tanntråd og/eller mellomromsbørste for å fjerne matrester og bakteriebelegg som kan skade tennene og skape dårlig ånde.

 

Rengjør tungen

Bakteriebelegg på tungen er også kjent som en vanlig kilde til dårlig ånde.

Derfor bør du pusse tungen daglig, eventuelt bruke en tungeskrape siden bakterier som forårsaker dårlig ånde ofte kan sitte langt bak på tungen. 

 

Ikke hopp over måltider

Å spise og drikke jevnlig bidrar til å opprettholde munnens naturlige balanse. Husk å spise frokost. Frokosten bidrar til å redusere den dårlige ånden mange opplever om morgenen.

 

Gjør noe med munntørrheten

Mange sliter med munntørrhet. Spyttet inneholder enzymer som hemmer bakterievekst. De som produserer lite spytt, og er tørre i munnen kan også slite med dårlig ånde. Bruk av sukkerfri tyggegummi, sugetabletter som stimulerer spyttproduksjonen eller gel som erstatter spytt kan dermed redusere problemet med dårlig ånde. Å bruke fluor er gunstig, både fordi det styrker tennene, men også fordi det øker spyttproduksjonen. 

 

Bruk sink

Bakterier i munnen produserer svovelforbindelser som er en klassisk årsak til dårlig ånde. Sink nøytraliserer disse forbindelsene, og finnes blant annet i munnskyll og tyggegummi. 

 

Unngå tannkjøttbetennelse

Bakteriebelegg på tennene kan forårsake tannkjøttbetennelse (gingivitt), som ofte er årsak til dårlig ånde. De som er plaget med tannkjøttproblemer kan ha god hjelp av å skylle munnen med munnskyll som inneholder klorheksidin. 

 

Se fler råd og tips om munn- og tannpleie her.

AKTUELLE PRODUKTKATEGORIER

Sol, reise og livsstil
Toalettmapper
Reisestørrelser
Reisesyke

Relevante produkter

Flere råd og tips

Fakta om feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvarsmekanismer

Hjelp til røykeslutt

Fire av fem røykere angrer på at de begynte å røyke. Er du en av dem?

Sjekk UV-varselet her

Ultrafiolett stråling forventet i Norge. Se for hele Norden, og se våre beste tips før du går ut i solen.

Boots Norway © 2021