Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
Oppdatert 21.02.2024 Publisert 28.02.2022
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Bruk av jod ved atomhendelser

Jodtabletter er et aktuelt beskyttende tiltak ved atomhendelser, og norske myndigheter anbefaler derfor at husholdninger oppbevarer jodtabletter hjemme. Hvis det blir aktuelt å ta jodtabletter på grunn av atomhendelser, vil myndighetene informere om dette.

Målgruppene for jodtabletter til dette formålet er barn og unge, gravide og ammende fordi de har størst helserisiko etter å ha blitt utsatt for radioaktivt jod. Får man i seg radioaktivt jod i forbindelse med atomhendelser, vil det være forbundet med økt fare for kreft i skjoldbruskkjertelen. Inntak av jod vil bidra til å fortrenge det radioaktive jodet. Inntak av jod beskytter ikke mot andre konsekvenser av en atomhendelse.  I noen situasjoner kan jod også være aktuelt for voksne under 40 år. Her skal myndighetenes anbefalinger følges.

Anbefalingene om tilgang til jod-tabletter kom i 2019, og er uavhengig av den pågående situasjonen i Ukraina. Hovedårsaken er at det jevnlig seiler atomisbrytere og atomubåter langs norskekysten.

Jodtabletter til bruk ved atomhendelser er reseptfrie legemidler, og skal brukes etter anvisning på pakken, med mindre noe annet angis av norske myndigheter.

Går Jodix ut på dato?

Jodtablettene er svært stabile, noe som betyr at de beholder kvaliteten selv etter utløpsdato, så lenge de blir oppbevart riktig (tørt og i romtemperatur). Dette vet vi fordi det er testet tidligere lagre av tabletter gjennom mange år uten at vi har sett en forringelse av kvaliteten.

For mer informasjon om bruk av jodtabletter ved atomhendelser:

https://www.helsedirektoratet.no/tema/legemidler/legemiddelberedskap/bestille-jodtabletter

https://dsa.no/atomberedskap/jodtabletter

Jodtabletter til bruk ved atomhendelser må ikke forveksles med kosttilskudd med jod. Jod tas som kosttilskudd ved jodmangel, siden jod har mange viktige funksjoner i kroppen. Jod finnes naturlig i matvarer som hvit fisk og melk. Er du usikker på hvilket jod-produkt du skal velge, spør oss i Boots Apotek.

Boots Norway © 2024