Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×

JODIX

Jodix 130 mg 10 tabletter

Jodix 130 mg skal kun tas etter anbefaling fra myndighetene. For å forebygge effekten av radioaktivt jod på skjoldbruskkjertelen ved tilfelle av radioaktivt nedfall. Må ikke forveksles med kosttilskudd med jod. 

Kr 339,90
  • Fri frakt – Boots Bedre medlemmer får fri frakt på alle ordre over 299,-
  • Rask levering – 1 time klikk & hent eller hjemlevering samme dag
  • Bestill reseptvarer  – Trygt og enkelt
Varenummer
012104

Produktbeskrivelse

Jodix 130 mg skal kun tas etter anbefaling fra myndighetene. For å forebygge effekten av radioaktivt jod på skjoldbruskkjertelen ved tilfelle av radioaktivt nedfall. Må ikke forveksles med kosttilskudd med jod. 

Jodix er et reseptfritt legemiddel som inneholder 130 mg kaliumjodid. Brukes til voksne og barn over 3 år: For å forebygge effekten av radioaktivt jod på skjoldbruskkjertelen, ved radioaktivt nedfall forårsaket av atomeksplosjon eller atomulykke. Les nøye på pakningen og pakningsvedlegget før bruk.

Forsiktighetsregler

Skal ikke brukes dersom du er allergisk overfor innholdsstoffene eller har betennelse i skjoldbruskkjertelen, forstyrrelser i skjoldbruskkjertelfunksjonen, har dermatitis hermetiformis (Duhrings sykdom) eller vaskulitt i forbindelse med reduserte koplimentnivåer. Rådfør deg med lege dersom du har andre sykdommer eller allergier eller bruker andre legemidler.

For gravide og ammende

Rådfør med lege eller apotek før du tar dette legemidlet dersom du er gravid eller ammende, tror at du kan være gravid eller planlegger å bli gravid. Det er ingen kjente skadelige effekter på foster eller spedbarn som følge av én dose.

Innhold

Virkestoffet er kaliumjodid. Én tablett inneholder 130 mg kaliumjodid. Andre innholdsstoffer er mikrokrystallinsk cellulose, kolloidal vannfri silika og magnesiumstearat.

Dosering og bruk

Skal tas så raskt som mulig ved radioaktivt nedfall. Instruksjoner fra myndighetene må følges når du tar Jodix. Voksne og barn over 12 år: 1 tablett som én enkelt dose. Barn fra 3 til 12 år: ½ tablett som én enkelt dose. Du bør ikke ta en ny dose selv.

Pasientinformasjon

Varenummer
012104
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen
Boots Norway © 2024