Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

VAKSINE MOT HEPATITT A OG B
(Heptatittvaksine)Hepatitt

Hepatitt er betennelse i leveren og kan ha ulike årsaker. De fleste tilfeller av hepatitt er forårsaket av virus. En del virus retter seg spesielt inn mot leveren. Dette er tilfelle for hepatitt A-virus, hepatitt B-virus, hepatitt C-virus, hepatitt D-virus og hepatitt E-virus. Det finnes vaksine mot hepatitt A og hepatitt B.


Hepatitt A

Hepatitt A er en virusinfeksjon som kan forårsake leverbetennelse. Hepatitt A smitter vanligvis gjennom mat og vann som er forurenset med viruset. Norske pasienter med hepatitt A er ofte smittet i andre land, men Norge har også hatt epidemier med hepatitt A. Mange av de som blir smittet med hepatitt A, merker det ikke og får ikke symptomer. Hvor syk man blir, avhenger blant annet av alder. Har man hatt hepatitt A-infeksjon, blir man ikke syk hvis man blir smittet på nytt.

Symptomer på hepatitt A-infeksjon varierer fra milde til mer alvorlige og omfatter feber, kvalme, oppkast, appetittløshet, mørk urin, lys avføring, magesmerter og ikterus (gulfarget hud og gult på det hvite i øynene). Det finnes ingen behandling mot hepatitt A, men de fleste som får sykdommen blir friske igjen uten skade på leveren. For noen vil hepatitt A føre til langvarig sykdom, og i sjeldne tilfeller akutt leversvikt. Alvorligheten av infeksjonen og risikoen for komplikasjoner øker med alderen.

Hepatitt B

Hepatitt B er en virussykdom som kan angripe leveren. I Norge smitter sykdommen smitter vanligvis ved ubeskyttet sex og via blod ved deling av sprøyteutstyr. Omtrent halvparten av dem som blir smittet av hepatitt B-viruset vil få symptomer i løpet av to til seks måneder etter smittetidspunktet (akutt hepatitt B). De fleste smittede vil kvitte seg med viruset og danne beskyttende antistoffer i løpet av noen måneder. De er da immune mot hepatitt B resten av livet.

Noen mennesker lever med kronisk infeksjon, forårsaket av hepatitt B, i mange år uten helseproblemer. Viruset kan imidlertid hos noen skade leveren, gi arrdannelse (skrumplever eller cirrhose). Dette kan føre til leversvikt eller leverkreft, som begge er livstruende tilstander.


Hepatitt A og B-vaksine

Du kan få satt vaksine mot hepatitt A og hepatitt B i Boots Apotek eller hos fastlegen. Vaksinen er reseptbelagt, og kan bestilles gjennom våre samarbeidspartnere. Du velger selv hvilket apotek du ønsker å få satt vaksinen på. 
Utvalg av nettleger (selvstendige legetjenester) der resept kan bestilles fra:


Boots Norway © 2024