Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

The Inkey List Guide 

The Inkey List er fra UK og har en rekke ingrediens-fokuserte produkter, som enkelt kan bygges til en hudpleierutine, tilpasset enhver hudtype og hudtilstand.

I motsetning til en del andre merker i dette segmentet er det lett å forstå produktene til The Inkey List. De har gjort det tydelig på forpakning når produktet skal brukes og hva de skal gjøre. Det gjør ting litt lettere, når man står foran hyller som bugner av hudpleie.

The Inkey list er kjapt på nye ingredienser og har blant annet produkter med trendingredienser som polyglutamic acid og bakuchiol, i tillegg til å benytte seg av klassiske kvalitetsingredienser som urea, koffein og retinol. I dette sortimentet finner man mange spesialprodukter, som jobber med spesifikke hudtilstander, som rødhet, kviser, gusten hud, ugjevn hudtekstur, fine linjer, osv. Det er en perfekt merkevare for å bygge en god, effektiv og enkel rutine, som ikke tømmer lommeboka.

Det mest utfordrende med The Inkey List er i grunn å ikke gå bananas og bruke for mange produkter, som ofte kan føre til en hudbarriere som svekkes og fører til rød og irritert hud. Vi har derfor skrevet litt om alle produktene i sortiment hos Boots, slik at det blir litt enklere å finne de produktene som passer for seg.


De mest populære produktene fra The Inkey List, om du vil teste høydepunktene først:

  • Oat Cleansing Balm - en myk og tykk rensebalm, som ikke føles oljete på huden og effektivt renser bort sminke, kremrester og smuss. Den både roer ned huden og renser uten å strippe huden for fukt. Passer alle hudtyper, men har man veldig sensitiv hud kan teksturen på denne rensen være litt mye, den oppleves som den skrubber huden litt, så vært obs på dette. 
  • Polyglutamic Acid Serum - denne har trendet på Tik Tok i lang tid. Der har den blitt blandet i foundation, for ekstra glødende og velfuktet hud. Serumet inneholder plyglutamic acid som binder fukt i huden og etterlater huden jevn og silkemyk. Den er spådd å ta over tronen som beste fuktighetsgivende ingrediens etter hyaluronic acid. Produktet gir perfekt underlag for sminke.
  • Mandelic Acid Treatment - en punktbehandling som reduserer rødhet og hyperpigmentering etter kviser. En av få produkter på markedet med 10 % mandelic acid, som er en av de mest skånsomme AHA-syrene.
  • Caffeine Eye Cream - koffein i hudpleie trender i søk på Google og denne øyekremen er intet unntak. Med ingredienser som reduserer hevelse/poser undr øynene, fine linjer og mørke ringer, er dette en tyntflytende øyekrem som er blitt en favoritt for mange.
  • Retinol Eye Cream - øyekrem med et kompleks som inneholde retinol, som er formulert for å redusere bivirkninger som flassing på huden, rødhet og irritasjon. Denne øyekremen kan redusere fine linjer og rynker, samt styrke den tynne huden under øynene. Start forsiktig med denne øyekremen, her må huden bygge toleranse, fordi retinol er en kraftigingrediens. Bruk kun 1-2 kvelder første uken og trapp opp ettersom huden tåler det.

PRODUKTER SOM PASSER TIL ALLE

Disse produktene passer godt for alle ulike hudtyper og kan mikses og matches uten at det blir krøll.

RENS

Oat Cleansing Balm er en tykk rensebalm, som ikke føles særlig fet på huden. Den smøres inn på tørr hud, for å løse opp sminke, kremer og smuss. Man tilfører deretter vann, slik at balmen løses opp til en melkehvit og lett tekstur, som skylles av fjeset. Balmen inneholder 1% havrekjerneolje som bidrar til fukt og rense porene i dybden, samt 1% havrepulver som virker beroligende på huden. Har man veldig sensitiv hud kan teksturen på denne rensen være litt mye, den oppleves som den skrubber huden litt, så vært obs på dette. 

Velg dette om du: liker en tykk balmrens, som også eksfolierer mildt og etterlater huden ren og myk. Oppleves ikke fet på huden og kan være en skikkelig god første rens i en dobbeltrensrutine for fet og kombinert hud.

 

Hyaluronic Acid Cleanser - en lett skummende rens med 1% hyaluronsyre og 2% betaine, som er fuktighetsgivende ingredienser. Perfekt som en mild rens på morgenen, om man ikke har særlig med tette porer eller kviser, for å rense bort svette og bakterier. Fin som andre rens i en dobbeltrensrutine.

Velg dette om du: ønsker en lett og mild rens, som ikke stripper huden.

 

SERUM

Felles for disse serumene er at de ikke har ingredienser som virker sensitiverende på huden og ikke tetter porer. De kan derfor brukes av alle hudtyper, avhengig av behov.

Polyglutamic Acid Serum - er et lett serum med 3% av trendingrediensen polyglutamic acid, som låser fuktighet i huden og bidrar til at fine linjer reduseres og huden ser jevnere ut. Dette produktet har trendet som det perfekte underlaget for sminke. 

Velg dette om du: trenger en skikkelig fuktboost, er på utkikk etter lett fuktighet eller få sminken til å se enda bedre ut. Serumet bør brukes i kombinasjon med fuktighetskrem og/eller solkrem. Det kan også, med fordel, brukes i kombinasjon med Hyaluronic Acid Serum for masse lett fukt.

 

Niacinamide Serum - tyntflytende serum med 10% niacinamide og 1 % hyaluronsyre, som kan hjelpe mot overflødig talg og blankhet i huden, samt tilfører fukt og styrker hudbarrieren. 

Velg dette om du: ønsker å dempe blankhet i huden, styrke huden og reduse rødhet og pigmentering, samt merker på huden etter kviser.

 

Collagen Peptide Serum - er et superlett serum med peptider som er som små byggeklosser for viktige proteiner i huden, som kollagen og elastin. 

Velg dette om du: ønsker et skånsomt produkt som bidrar til å gjøre huden mer fast, smidig og elastisk.

 

Hyaluronic Acid Serum - er et superlett serum som gir fukt til huden. Inneholder 2% hyaluronsyre, som gir fukt og redusere fine linjer, samt 2% peptidkompleks, som støtter kollagenproduksjonen. Brukes best på fuktet hud, enten etter rens, eller toner/serum, fuktighetsgivende produkt, som serum eller krem bør påføres etter Hyaluronic Acid Serum. 

Velg dette om du: ønsker å få litt ekstra fukt i hudpleierutinen. Hyaluronsyre spiller godt med de fleste andre produkter og kan legges i lag med andre serum.

 

15% Vitamin C and EGF Serum - et tyntflytende serum med 15% C-vitamin (ascorbyl glucoside, som er et av de beste C-vitamin derivatene og gir mange av de samme fordelene som ren C-vitamin (ascorbic acid), inneholder også EGF (Epidermal Growth Factor), som hjelper å styrke huden.

Velg dette serumet om du vil: beskytte huden mot frie radikaler (fra blant annet UV-lys og forurensing), gi huden en jevnere hudtone og glød.

Velg dette om du: ønsker å teste et vandig C-vitamin serum, som trekker kjapt inn og ikke etterlater noen hinne på huden. Også et godt alternativ å teste

 om man ikke tåler ren C-vitamin (ascorbic acid). Et godt C-vitamin alternativ til fet og kombinert hud.

 

Tranexamic Acid Serum - er et serum med 2% tranexamic acid, som er en ingrediens som trender som aktiv ingrediens mot ujevn hudtone og hyperpigmentering. Det er foreløpig ikke enormt med data, som viser effekt, men er man av den eventyrlystne typen, som ønsker å teste en ny ingrediens med potensiale for å redusere pigmentering, er dette et alternativ. Formelen inneholder også 2 % derivat av C-vitamin (ascorbyl glucoside), som har vist effekt på hyperpigmentering. Serumet er også et godt fuktighetsgivende serum.

Velg dette om du: ønsker å teste en ny ingrediens mot hyperpigmentering, med fukt som bonus.

 

Q10 Serum - Q10 er kjent som en kraftig antioksidant og bidrar til å beskytte huden mot frie radikaler (fra f.eks UV-stråler og forurensing). Peptider og squalane bidrar også til å redusere linjer og rynker, i tillegg til å bidra til fasthet, smidighet og elastisitet. Serumet har en superlett konsistens og absorberer kjapt.

Velg dette om du: ønsker en skånsom måte å redusere fine linjer og rynker på og for å inkludere en kraftig antioksidant i rutinen.

 

ØYEKREM

Coffein Eye Cream - koffein i hudpleie trender i søk på Google og denne øyekremen er intet unntak. og denne øyekremen er intet unntak. Med ingredienser som reduserer hevelse/poser under øynene, fine linjer og mørke ringer, er dette en tyntflytende øyekrem som er blitt en favoritt for mange.

Velg denne om du: liker en lett øyekrem som gir fukt og frisker opp huden i øyeområdet.

 

KREM

Omega Water Cream - en gélkrem som styrker hudbarrieren med ceramider, omega (3, 6 og 9), samt niacinamide og betaine. Kremen er lett, men gir masse fukt, uten å tette porene. Niacinamide i formelen bidrar også til å regulere talgproduksjonen. Legg gjerne kremen i flere tynne lag, om du trenger mer fukt.

Velg denne om du: denne kremen har alt man trenger for å styrke hudbarrieren. Et nydelig tilskudd i enhver rutine. Tetter ikke porene, ligger godt under

 sminke og perfekt for vår/sommer, fordi den er lett og trekker kjapt inn. God fuktighet for alle hudtyper, men spesielt fet og kombinert hud. 


SPESIALPRODUKTER

RENS

Salicylic Acid Cleanser er en lett rens med 2% salicylic acid, som løser opp talg i porene og motvirker kviser, zinc pca som balanserer talgproduksjon og 0,5% allantoin som virker beroligende. Et godt valg om man opplever litt kviser og tette porer.

Velg dette om du: har fet og kombinert hud, eller kviseutbrudd og ønsker å holde talgproduksjonen i balanse. La gjerne rensen sitte på huden i 10-30 sekunder, slik at den får virke litt. 

 

Fulvic Acid Cleanser er en rens som mildt eksfolierer, samt bidrar til glød, jevnere hudtone, samtidig som den virker beroligende på huden. Passer godt for tørr hud som opplever at fuktigheten ikke trekker ordentlig inn i huden.

Velg denne om du: har tørr og/eller gusten hud, trenger lett eksfoliering eller litt ekstra glød.

 

TONER

Glycolic Acid Toner med 10% glycolic acid, som fjerner døde hudceller, gir glød og kan redusere fine linjer, tette porer og kviser. 

Velg dette om du: ønsker glød, mer fukt i huden og, ved jevnlig bruk, redusere linjer og pigmentering.

 

PHA Toner er den beste toneren for sensitiv og tørr hud. Med 3% gluconolactone (PHA), fjerner den døde hudceller og binder fukt i huden. Inneholder også 3% niacinamide, som styrker hudbarrieren og jevner ut hudtonen.

Velg dette om du: har sensitiv hud og leter etter en god eksfoliering.

 

ØYEKREM

Retinol Eye Cream er en øyekrem med et kompleks som inneholde retinol, som er formulert for å redusere bivirkninger som flassing på huden, rødhet og irritasjon. Denne øyekremen kan redusere fine linjer og rynker, samt styrker den tynne huden under øynene. Start forsiktig med denne øyekremen, her må huden bygge toleranse, fordi retinol er en kraftig ingrediens. Bruk kun 1-2 kvelder første uken og trapp opp ettersom huden tåler det.

Velg dette om du: har fine linjer og rynker rundt øynene. 

 

SERUM

Beta Hydroxy Acid Serum - inneholder 2% salicylic acid, som løse opp talg i porene og motvirker sorte prikker og kviser, samt 1% hyaluronsyre, som tilfører lett fukt til huden. Bruker man dette serumet kan det være en idé å bruke Hyaluronic acid Cleanser istedenfor Salicylic Acid Cleanser, for å ikke tørke ut huden. Fet og kombinert hud kan få flere kviser om man forsøker å tørke den ut. Huden trenger fukt og ett produkt med salicylic acid i samme rutine er nok.

Velg dette om du: har fet og kombinert hud eller kviseutbrudd og ønsker litt mer effekt av salicylic acid, enn kun rens. Prioriter enten rens eller serum med salicylic acid, for ikke å tørke ut huden. Tilvenn gjerne huden salicylic acid serum ved å bruke det 2-3 ganger i uken i begynnelsen, for å øke toleransen for ingrediensen. Kombiner gjerne et slik serum med fuktighetsgivende serum som

 

Vitamin C Serum med 30% ren C-vitamin (Ascorbic acid) i en silikonformel. Fordi formelen er tykk kan den bidra til å holde fukt i huden og dermed bidra til å forbedre tørr hud. C-vitamin er også en god antioksidant å ha i morgenrutinen, fordi den beskytter mot frie radikaler fra UV-stråler og forurensing. I tillegg kan C-vitamin redusere hyperpigmentering, gi glød til huden og redusere fine linjer.

Velg denne om du: liker en C-vitamin med tykk konsistens, som passer godt for normal og tørr hud.

 

KREM

10% Urea Moisturizer med urea, eller karbamid på norsk, er en «unsung hero» i hudpleie. Det er en ingrediens som er veldig god for tørr hud, fordi den løser opp keratin, som kan «ligge i veien» for at huden får absorbert fukt optimalt, i tillegg til å tilføre fukt til huden. Formelen inneholder i tillegg fuktighetsgivende glycerin og squalane, samt beroligende havrepulver.

Velg denne om du: har skikkelig tørr, irritert og/eller sensitiv hud, eller sliter med tørre områder på huden. 

 

Peptide Moisturizer er en lett fuktighetskrem som gir masse fukt og bidrar til å støtte kollagenproduksjonen, med peptider, som gir reduserte fine linjer og rynker. Formelen inneholder også ingredienser som bidrar til å jevne ut hudtonen og gi glød til huden.

Velg denne om du: har tørr eller normal hud, og ønsker å jobbe med aldringstegn, uten å bruke ingredienser som gjør huden mer sensitiv.

 

Vitamin B, C And E Moisturizer er en lett krem som inneholder vitamin B3 (niacinamide) som balanserer huden og regulerer talgproduksjonen, vitamin C, som jevner ut hudtonen og beskytter tiden og vitamin E, som pleier og virker beroligende på huden. 

Velg denne om du: liker en lett og enkel krem som gir deg viktige antioksidanter og vitaminer, som styrker og beskytter huden.


PUNKTBEHANDLING

Mandelic Acid Treatment er en lett kremformel, en punktbehandling som reduserer rødhet og hyperpigmentering etter kviser. En av få produkter på markedet med 10% mandelic acid, som er en av de mest skånsomme AHA-syrene. Inneholder også 0,1% retinol og 2 % glycerin, som skal redusere pigmentering og rødhet i huden etter kviser. 

Velg dette om du: har merker på huden etter kviser. 

 

Succinic Acid Treatment Serum er et lett serum, som skal brukes som punktbehandling på kviser. Med succinic acid som kan redusere størrelsen på kvisen ved å løse opp olje, salicylic acid som virker beroligende på huden i tillegg til å rense poren i dybden og hyaluronsyre, som tilfører fukt og sørger for at huden ikke tørker ut. 

Velg dette om du: bruk på kviser i anmarsj, i full blomstring, eller for å hjelpe kvisa til rask retrett. 


Rutine kombinert og fet hud

MORGEN:

KVELD:


Rutine tørr hud

MORGEN:

KVELD:


Rutine normal hud

KVELD:


Rutine sensitiv hud

MORGEN:

KVELD:

BESTSELGERE THE INKEY LIST

Boots Norway © 2024