Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

Solkremfavoritter i apotek 

solkrem favoritt hos Boots Apoteksolkrem favoritt hos Boots Apotek

Solkrem er en god investering året rundt, men spesielt nå på våren og sommeren. UV-strålene står for opp mot 80% av de synlige aldringstegnene i huden, i tillegg til at det er vår beste beskyttelse mot hudkreft. De fleste ønsker derfor å bruke solkrem, men mange sliter med å finne en de liker. Vi har trålet hyllene til Boots Apotek og funnet solkremfavoritter, som forhåpentligvis gjør valget av solkrem litt lettere.

Det er vanskelig å finne en solkrem man liker. Boots Apotek gjør den utfordringen litt lettere med sin solkremgaranti. Er man medlem, og har kjøpt en solkrem man ikke liker, får man pengene tilbake. Les mer om solkremgarantien her.


Solkrem er strengt regulert og Europa, inkludert Norge, hvor vi har tilgang på noen av de mest sofistikerte filterne i verden. I tillegg til at noen av merkevarene her er veldig flinke på UVA-filter. Har man pigmentering, så er det lurt å se etter ekstra god beskyttelse mot UVA. Både UVA- og UVB-stråler er skadelige og dessverre ligger Norge også på toppen i antall hudkrefttilfeller per innbygger og det er fordi vi ofte kaster oss ut i sola så fort det blir vår, uten å tenke på at den blåhvite kroppen trenger litt beskyttelse. 

 

Det ikke så mange vet er at man trenger en viss mengde solkrem, for å få den beskyttelsen som står på forpakningen. 

For et voksent menneske er det:

 

Med dette i bakhodet er det ikke så dumt å benytte seg av SPF50. Er man ikke superflink til å bruke riktig mengde solkrem, så er man i allefall beskyttet bedre enn med SPF30. Både FHI og Kreftforeningen anbefaler å bruke SPF 30 eller høyere.

Det er også anbefalt å smøre seg hver andre time, eller etter bad eller trening/svetting. Og da er det lurt å huske litt ekstra godt på de områdene de fleste glemmer å smøre:

  • På ørene
  • Over leppa
  • I hårfestet/hodebunnen
  • Over øynene
  • Halsen

Unngå solkremkvisene

De fleste er bekymret for solkremkvisene. De unngår man ved å rense huden godt på kvelden. Gjerne med en oljerens først, etterfulgt av en rens tilpasset hudtypen. Andre rens kan gjerne inneholde salicylic acid, en ingrediens som løser opp talg i porene, for dem med fet og kombinert hud. For dem med normal eller tørr hud kan man bruke en mild rens etter oljerens, for å rense bort siste rest av smuss og produkttester, uten å strippe hudbarrieren.


Solkremfavoritter i apotek

Alle solkremene nevnt nedenfor inneholder god beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Alle solkremene skal være fine å bruke alene, eller under sminke og har veldig lav risiko for å pille (balle seg) på huden.

 

Favorittsolkrem for fet og kombinert hud 

Lette solkremer faller ofte i smak for fet og kombinert hud, men kan også benyttes av dem som liker ekstra lette teksturer, som ikke oppleves tunge eller fete på huden. For mange med fet eller kombinert hud kan solkrem erstatte fuktighetskrem på sommeren.

 

Vichy Capital Soleil UV-Clear Anti-Imperfections Water Fluid SPF 50 er solkremen man må prøve om man synes alle solkremer føles for fete, eller misliker hvordan solkrem føles på huden. Teksturen er lett og melkehvit, kjempelett å smøre inn i huden og tørker nesten umiddelbart. Den føles ikke på huden og etterlater den matt. I tillegg inneholder formelen niacinamide og salicylic acid som motvirker at porene tettes. Solkremen har en svak duft. Gir ingen whitecast.

Dette er solkremen for alle som er på evig leting etter en lett solkrem. Dette er en vinner.

 

La Roche-Posay UVMUNE400 Oil Control Gel-Cream SPF 50 har en kremet tekstur, uten at den føles oljete eller fet. Den er enkel å smøre ut og tørker kjapt på huden. Formelen inneholder et relativt nytt solfilter (Triasorb), som dekker en del av UVA-spekteret, som vi ikke har hatt så god beskyttelse mot tidligere. Det kan bidra til ytterligere beskyttelse mot pigmentering (den beste beskyttelsen er skygge). 

Solkremen har ingen utpreget lukt og formelen inneholder også antioksidanter (E-vitamin) og zinc PCA, som motvirker kviser. 

Dette er en solkrem for deg som liker tykke teksturer, som ikke føles tunge eller oljete på huden.


Favorittsolkrem for tørr hud 

Mer kremet og fuktighetsgivende solkremer er ofte å foretrekke om man har tørr hud. Solen kan tørke ut huden ytterligere, så her er det en fordel om formelen inneholder ingredienser som styrker hudbarrieren og holder fukt i huden.

 

A-DERMA Protect Cream Solkrem SPF 50 er en kremet solkrem som smøres lett inn i huden og lindrer tørrhet med havrekimolje, som styrker hudbarrieren. Formelen trekker relativt kjapt inn i huden og etterlater huden semi-matt. Formelen har en svak duft og er vannresistent. Dette er en god solkrem for ekstra tørre og sensitive hudtyper, som trenger å styrke hudbarrieren i møte med den sterke sommersola.

Denne er solkremen for deg som har sensitiv og tørr hud og trenger en kremet tekstur som styrker hudbarrieren.

 

La Roche-Posay UVMUNE400 Hydrating Cream SPF 50 er en deilig, kremet solkrem. Den smøres lett inn i huden, trekker inn relativt kjapt og etterlater huden myk, med en fin og sunn glans. Formelen føles fuktighetsgivende. Formelen inneholder et relativt nytt solfilter (Triasorb), som dekker en del av UVA-spekteret, som vi ikke har hatt så god beskyttelse mot tidligere. Det kan bidra til ytterligere beskyttelse mot pigmentering (den beste beskyttelsen er skygge). 

Solkremen har ingen utpreget lukt og formelen har lav risiko for å pille på huden. Kremen inneholder også antioksidanter (E-vitamin).

Denne er solkremen for deg som trenger litt fukt, liker kremet tekstur, som etterlater en duggfrisk hud.


Favorittsolkrem for normal hud

For normal hud, er det fint å velge en tekstur man liker, som ikke føles fet på huden. For mange kan solkremen erstatte fuktighetskrem på sommeren.

 

Cliniderm Ultra Light Sun Face Fluid har en superlett tekstur, som er lett å smøre ut og trekker relativt kjapt inn i huden. Den tørker semi-matt og har en svak duft. Formelen oppleves fuktighetsgivende, uten å være tung på huden. Formelen inneholder hyaluronsyre og antioksidanter (E-vitamin).

Denne solkremen passer for deg som liker en enkel og lett solkrem, som ikke føles på huden.

 

Avene Fragrance-Free Fluid SPF 50 har en lett kremet formel, som er enkel å smøre inn i huden og tørker relativt kjapt. Solkremen etterlater huden matt og har ingen duft. Formelen føles fuktighetsgivende og lett på huden. Denne formelen er vannresistent og derfor et godt alternativ om man er litt i aktivitet.

Denne solkremen passer for deg som ønsker en parfymefri solkrem, som, for noen, kan erstatte fuktighetskrem på sommeren.


Favorittsolkrem til kroppen

Husk at områder som fort blir solbrent, som vristen, brystet, knær og skuldre, ofte trenger litt mer beskyttelse og gjerne kan beskyttes med tekstiler når solen er mest intens.

 

Piz Buin Moisturising Sun Lotion SPF 30 er en god, gammel klassiker, som bringer frem alle minnene fra sommer på 80/90-tallet. Formelen er lett å smøre ut og tørker kjapt på huden. Solkremen er svetteresisten, vannresistent og virker fuktighetsgivende. I tillegg inneholder formelen antioksidanter, som beskytter huden i kombinasjon med solfiltrene.

For deg som ønsker en nostalgisk sommer med god beskyttelse mot UV-ståler.

 

Cosmica Sun Body Mousse SPF 30 er et genialt produkt. Dette er en forpakning som er lett, og derfor ikke tynger ned kofferten ytterligere, om man skal til varmere strøk. Teksturen er en lett mousse, som er superenkel å smøre ut på kroppen. Mousse gir også en slags underholdningsfaktor, som kan komme godt med om man skal smøre inn barn. 

For deg som ønsker en solkrem som føles lett på kroppen, ikke er klissete og er lett å pakke med i baggasjen.


Effektive løsninger

Dette er et utvalg produkter som kan gjøre hverdagen litt mer effektiv, samtidig som man er god beskyttet mot sola.

 

CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF 50 er en fuktighetskrem og solkrem i ett. Den kan derfor brukes som siste sted i hudpleierutinen, etter rens og eventuelle serum. Teksturen er lett kremet, er enkel å smøre ut og tilfører fuktighet.

Avène Sun Face B-protect SPF 50 er solkrem med farge, som sparer deg for hudsminke på sommeren. Teksturen er hvit og kremet, men tilpasser seg hudtonen når den smøres på huden. Den er enkel å smøre inn og tørker kjapt. Formelen gir en jevnere hudtone og glød. Perfekt som solkrem på morgenen, eller som en «touch-up» utover dagen. Praktisk størrelse som passer i veska.

La Roche-Posay Anti-Shine Mist SPF 50 er en spray som er perfekt for å repåføre solkrem i løpet av dagen. Sprayen fungerer også utmerket for å komme til på vanskelige steder som nakke og øverste del av ryggen. I tillegg er denne sprayen uten farge og kan brukes i hårfeste og hodebunnen, for å beskytte huden der.

Vichy Capital Soleil Solstift SPF 50 er veldig praktisk å ha med i veska og sveipe over områder som fort kan bli glemt, som: ører, lepper, over øynene, osv. Solstiften beskytter og motvirker også at huden blir tørr.

 


Sjekk gjerne yr-appen for UV-indeks og hold deg i skyggen når solen er på sitt høyeste, så får man en deilig vår- og sommersesong, uten å bli solbrent!

Og husk solkremgarantien på Boots! En genial måte å kjøpe ny solkrem, uten risiko for å ha hylla full av solkrem man ikke bruker.


Boots Norway © 2024