Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

VAKSINE MOT LUNGEBETENNELSE
(Pneumokokkvaksine)Pneumokokker

Pneumokokkbakterier er en vanlig årsak til alvorlig lungebetennelse hos voksne. Hos eldre, små barn og spesielt utsatte grupper kan bakterien i tillegg til lungebetennelse føre til komplikasjoner som blodforgiftning og hjernehinnebetennelse.


Om pneumkokker

Pneumokokker er vanlig på slimhinner hos små barn, og er som oftest tilstede uten at de forårsaker sykdom. Forekomsten av bakteriene minsker med økende alder. Vi kjenner ikke den nøyaktige årsaken til at bakterien noen ganger sprer seg fra slimhinnene og inn i kroppen der den forårsaker sykdom. Sykdom med pneumokokker kan vil som regel kunne behandles med penicillin i Norge. Høy feber er vanlig ved pneumokokksykdom, og sprer den seg til hjernehinner vil man ofte oppleve stivhet i nakke og rygg. Ved slike symptomer skal lege/ambulanse kontaktes umiddelbart.

Pneumokokkvaksine anbefales til:

  • Alle personer over 65 år.
  • Personer med sykdom som gir immunsvikt eller som bruker medisiner som svekker immunforsvaret (eks: HIV/ AIDS, hematologisk kreft, organtransplantasjon m.m.).
  • Pasienter med kroniske sykdommer og enkelte andre sykdommer som gir økt risiko for pneumokokksykdom – vurdering gjøres av lege.
  • Personer som gjennom sitt yrke har en høyere risiko for smitte, som for eksempel laboratoriepersonell og personer som eksponeres for sveiserøyk.

Vaksine mot lungebetennelse

Effektiv vaksine mot pneumokokker ble utviklet på 1950-tallet. Vaksine brukes for å forebygge alvorlig sykdom hos eldre og personer med svekket immunforsvar. Siden 2006 har vaksine mot pneumokokker også vært en del av barnevaksinasjonsprogrammet i Norge for å forebygge pneumokokksykdom hos små barn.

Pneumokokkvaksine krever resept fra lege. Du kan få satt pneumokokkvaksine i Boots Apotek.Utvalg av nettleger (selvstendige legetjenester) der resept kan bestilles fra:


Boots Norway © 2024