Bestilling med Klikk og Hent

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp. Mellom kl 16.00 og 08.00, samt i helger, er produktet derfor kun tilgjengelig for bestilling med Klikk og hent i apotek.

Ordren vil være klart for henting på ditt valgte Boots Apotek innen 1 time i åpningstiden til apoteket.

Dette produktet kan kun kjøpes av menn over 18 år. Kan du bekrefte at du er mann?


Finn ditt apotek og se åpningstider (åpnes i nytt vindu)

Egenerklæring for kjøp av produkt uten resept

Dette produktet er et legemiddel som krever ekstra veiledning fra farmasøyt før kjøp, du må derfor svare på noen spørsmål i chatvinduet. Hensikten er å avklare om du har sykdommer eller bruker medisiner som gjør at du ikke kan bruke produktet, og ellers redusere faren for feilbruk og bivirkninger.

Farmasøyten vil deretter sende deg videre til handlekurven.

×
PSO tiden er over, vennligst logg på igjen

VAKSINE MOT LIVMORHALSKREFT
(HPV-vaksine)HPV-vaksine

Humant papillomavirus (HPV) er en gruppe virus som omfatter ca. 200 ulike virus. Disse virusene kan gi ulike utslag når mennesker smittes med dem.

Noen av HPV-virusene kan gi vorter på fingre og tær, men en del av dem smitter ved seksuell kontakt, og kan gi endringer i slimhinner og hud. De vanligste endringene HPV-virus kan gi er kjønnsvorter og celleforandringer på livmorhalsen. Slike celleforandringer kan være forstadier til kreft.

HPV smitter ved ubeskyttet kontakt med infisert hud eller slimhinne. Kondom vil ikke gi fullstendig beskyttelse mot overføring av HPV-virus. Det kan ta mange måneder fra man blir smittet til eventuelle hudforandringer oppstår. Mange har ingen symptomer, og vet ikke selv at de er smittet. Man kan heller ikke se forandringer i slimhinnene eller på livmorhalsen med det blotte øye. Hos de fleste vil infeksjonen gå over av seg selv etter en viss tid.


HPV-vaksine kan beskytte mot følgende HPV-relaterte kreftformer:

 

  • Livmorhalskreft (kvinner).
  • Kreft i endetarm/anus, munn og svelg (begge kjønn).
  • Kreft i skjede og ytre kjønnsorganer (kvinner).
  • Kreft på penis (menn).

 

HPV-vaksine hos Boots Apotek

Du kan få satt HPV- vaksine i Boots apotek eller hos fastlegen. Du velger selv hvilket apotek du ønsker å få satt vaksinen på.  Vaksinen er reseptbelagt, og kan bestilles gjennom våre samarbeidspartnere.
Utvalg av nettleger (selvstendige legetjenester) der resept kan bestilles fra:


Boots Norway © 2024